Kadın özgürlük mücadelesini yükseltelim' çağrısı

Genç Kadın Konferansı'na katılan kadınlar, kadının özgürlük mücadelesini hep birlikte yükseltme çağrısında bulundu. Konferansa katılanlardan Kobanêli Bihter Ali, konferansın amacının kadının özgürlük sesini yükseltmek olduğunu belirterek, genç kadınlar olarak ezilen ve sömürülen her kadına ulaşacaklarını ve kadının özgürlüğü için hep birlikte mücadele edeceklerini ifade etti.

2218 kez okundu.
Kadın özgürlük mücadelesini yükseltelim' çağrısı Advert

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın doğduğu Urfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Amara köyünde Türkiye ve Kürdistan'ın bir çok kentinden gelen kadınların katılımıyla gerçekleştirilen DBP 1. Olağan Genç Kadın Konferansı, bir ilk olması nedeniyle büyük coşku ve heyecanla tamamlandı. Erkek egemen zihniyete karşı mücadele etmenin tartışıldığı konferansa katılan kadınlar konferansa dair heyecan, coşku ve beklentilerini dile getirirken, kadınlara özgürlük mücadelesine katılma çağrısında bulundu. Saadet Süer (27), Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nde kan kanseri tedavi gördüğü sırada hastaneden kaçarak Amara'daki konferansa katıldı. Kadının iradesi ve özgürlüğü için DAİŞ çetelerine karşı mücadele eden YPJ savaşçılarını canı gönülden selamladığını ifade eden Süer, DAİŞ çeteleri ile ortaklaşan AKP zihniyetine karşı mücadele çağrısı yaptı.

 

'Amara'da başlayan özgürlüğün yine burada tartışılması önemli'

 

Genç Kadın Konferansı'nın, Öcalan'ın doğduğu köyde gerçekleşmesinin kendileri için büyük bir anlam ifade ettiğini ve duygulandığını ifade eden Süer, kadınların Amara'da başlayan özgürlüğünü yine burada tartışmalarının önemli olduğunu vurguladı. Süer, son olarak erkek egemen zihniyetinin en açık örneği olan DAİŞ çeteleriyle savaşmak için kadınları YPJ saflarına katılmaya çağırdı.

 

'Kadınların özgürlük mücadelesini yükseltelim'

 

Urfa'nın Siverek ilçesinden konferansa katılan Sevgi Güngen (25) ise Öcalan'ın kadın özgürlüğü için verdiği mücadelenin büyük ve anlamlı olduğunu ifade ederek, konferansın Amara'da gerçekleştirilmesinin kendileri için önemli olduğunu dile getirdi. Konferansa katılımın daha fazla olmasını beklediğini, ancak verilen mücadeleye rağmen hala kadınların sömürü altında olduklarının ve bu sömürü karşısında kadınlara hala boyun eğdirildiğini vurgulayan Güngen, "Kadınların özgürlük mücadelelerini yükseltmesini gerekir. Aileler kadınları baskı altında tutan feodal yapılarından artık vazgeçsinler. Kendine yurtseverim diyen herkes bu erkek egemen zihniyetini terk etsin" dedi.

 

'Önderliğimizin köyünde olmak bize moral ve heyecan veriyor'

 

DAİŞ çetelerinin Kobanê'ye saldırılarının ardından topraklarından göç etmek zorunda kalarak Diyarbakır'a gelen Bihter Ali (18) de Amara'da olmaktan heyecan duyduğunu ifade etti. Genç kadınlar olarak bütün ezilen, sömürülen kadınların peşinde olduklarını ve özgürlüğü için mücadele edeceklerini söyleyen Bihter Ali, "Konferansın amacının kadının özgürlük sesini yükseltmektir. Genç kadınlar olarak her ezilen ve sömürülen kadına ulaşacağız ve özgür olması için mücadele edeceğiz. Hiçbir zaman kadını yalnız bırakmayacağız ve her kadınla birlikte olacağız. Önder Apo'nun fikir ve felsefesini tanımayan kadınlara genç kadınlar olarak tanıtacağız" dedi.

 

'Hep birlikte özgürlük mücadelesine katılalım'

 

 

Her kadının, özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin yolunda yürümesi gerektiğini vurgulayan Bihter Ali, kadınları özgürlük mücadelesini ve Kürdistan tarihini tanımaya çağırdı. Yaşam içerisinde kadın bilincinde olmayan kadınların olduğunu ve sömürülen kadına "dur" deme zamanının geldiğini dile getiren Bihter Ali, "Gelin hep birlikte özgürlük ve devrim mücadelesine katılalım. Erkek egemen zihniyetine karşı büyük bedel ödeyen ve mücadele eden YPJ savaşçılarını selamlıyorum" diye konuştu.diha

Kadın özgürlük mücadelesini yükseltelim çağrısı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Kremlin Sözcüsü Peskov: Biz müzakereleri hiçbir zaman reddetmedik
Kremlin Sözcüsü Peskov: Biz müzakereleri hiçbir zaman reddetmedik
Dervşioğlu, Saniye Ateş ve Selma Ateş ile görüştü
Dervşioğlu, Saniye Ateş ve Selma Ateş ile görüştü