Ankara merkezli 52 ilde Kökünü Kurutma Operasyonu: 524 gözaltı

DEREN KOCAMANOĞLU-03.05.2023-HİBYA- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara merkezli 52 ilde 2 bin 841 personelin katılımıyla gerçekleştirilen Kökünü Kurutma Operasyonu'nda 524 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

GÜNDEM - 03-05-2023 10:00

Bakan Soylu’nun konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Bir yıllık takip çerçevesinde yeni bir yöntem geliştirdiklerini ve gerek konumlama itibarıyla gerekse de hesaplara sürekli olarak para aktarımı itibarıyla yaptığımız takibat önemli sonuçlar ortaya koydu. Bir organize hadisenin kendi içerisinde hem hesaplar üzerinden ve kişiler üzerinden sürekli dinamik olarak uyuşturucu alım ve satımını koordine ettiği, paraların belli hesaplara sürekli olarak aktarıldığı, burada liderinden yöneticisine kadar yaklaşık 598 kişinin hedeflendiği ve bu 598 kişinin çok uzun bir süre gerek banka hesaplarının gerek tüm hareketliliklerinin takip edildiği ve en nihayetinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Mali Suçlar Arama Kurumu’nun da bir şekilde Ankara Emniyet’i ile yaptığı takibat neticesinde ortaya biraz önce bahsettiğim 53’üncü Kökünü Kurutma Operasyonu’nun hem finans ayağı hem de satıcı, lider, yönetici, imalatçı ve tacirlerinin bir şekilde yakalanması ortaya çıktı.

Operasyon, 2 bin 841 personel ile toplam 52 vilayette ve 598 şüpheliye yönelik yapılmıştır. 524 şüpheli de saat 04.00’te Ankara’da burada bulunan Ankara Valimiz, Emniyet Genel Müdürümüz, aynı zamanda Emniyet Genel Müdür Yardımcımız, Ankara İl Emniyet Müdürümüz, Narkotik Başkanımız ve Ankara İl Narkotik ekipleri, İstanbul, Ankara, İzmir, Konya gibi iller olmak üzere toplam 52 vilayette olmak üzere bu operasyon gerçekleştirilmiştir. 524 şüpheli de şu anda yakalanarak gözaltına alınmıştır.”

Hibya Haber Ajansı

?

Günün Diğer Haberleri