Diyarbakır Barosu: Elçi soruşturmasında 'zafiyet' var

Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Velat Alan, katledilen eski başkanları Tahir Elçi cinayeti üzerinden 324 gün geçmesine rağmen soruşturmada yeteri kadar delil toplanmamasının "zafiyet" olduğunu kaydetti.

GÜNCEL - 21-10-2016 22:56

Diyarbakır Barosu yöneticileri ve üyeleri,  katledilen eski Baro Başkanı Tahir Elçi'nin faillerinin bulunması,  soruşturma dosyasının hızlı ve etkili bir şekilde yürütülmesi talebiyle Diyarbakır Adliyesi önünde eylem yaptı.  Çok sayıda avukatın katıldığı eylemde, grubun etrafı da çok polis tarafından sarıldı. Üzerinde Kürtçe ve Türkçe yazılı "Seni unutmayacağız" pankartının açıldığı eyleme, avukatlar cüppeleriyle katıldı. 

 

'Cinayeti aydınlatmak ilkemizdir'

 

Burada konuşan Amed Baro Başkan Yardımcısı Velat Alan, Tahir Elçi cinayeti üzerinden 11 ay geçmesine rağmen gündüz ortasında kameralar önünde Elçi'yi katleden faillerin bulunmadığını söyledi. Elçi cinayeti soruşturma dosyasında yeteri kadar delil toplanmamasını "zafiyet" olarak değerlendiren Alan, "Buradan bir kez daha yetkilileri sesleniyoruz.  Elçi dosyasında gerekli işlemlerin yapılmasını istiyoruz" dedi. Alan, Amed Barosu olarak onursal başkan kabul ettikleri Tahir Elçi'nin cinayetini aydınlatılmasını ilke edindiklerini kaydetti.

 

Avukatlar, 5 dakikalık oturma eyleminin ardından dağıldı.

 

Kaynak:diha

Günün Diğer Haberleri