Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden Doğa Kardeşliği Projesi-(VİDEO)

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan iş birliği doğrultusunda, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı içerisinde hayata geçirilen “Doğa Kardeşliği Projesi” ile çocuklara doğa sevgisi ve ekolojik farkındalık kazandırmayı hedefliyor.

GÜNCEL - 03-10-2024 19:40

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 40 çocuğa ağaç dikim programları düzenleyerek, doğa varlıklarının korunması ve geliştirilmesine katkı sağlamayı amaçlıyor. Düzenlenen eğitim programlarıyla, ekosistem ve doğal varlıkların tanıtılması sağlanıyor.

Projenin Hedefleri arasında;

 

Çocukların, deneyimleyerek keşfetmesine fırsat yaratmak Doğanın korunmasına ve tarımsal faaliyetlerin geliştirilmesine olanak tanımak Çocukların doğaya olan ilgilerini artırmak Büyükşehir Belediyesi’nin yetiştirdiği biber ve domates fidelerini toprakla buluşturarak doğanın bir parçası olduklarını fark ettirmek de bulunuyor.

Proje kapsamında, doğanın korunması ve ekolojik okur-yazar bireylerin yetiştirilmesi de amaçlanırken günümüzün hızla kentleşen dünyasında doğadan uzaklaşan çocukların doğa ile olan bağlarını tekrar güçlendirerek doğa ile birebir etkileşim kurmaları sağlanıyor. Bu sayede çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimlerinin olumlu yönde etkilenmesi hedefleniyor.

Doğa Kardeşliği Projesi ile çocukların doğaya olan ilgilerinin artırılması ve doğayla anlamlı bir bağ kurmaları sağlanacak. Ayrıca, fidan dikimi gibi etkinliklerle çocuklarda empati ve sorumluluk bilincinin gelişmesi, doğal döngüleri yaşayarak öğrenmeleri hedefleniyor. Proje sonunda çocukların, ağaç ve doğa sevgisi kazanmaları bekleniyor.

Tarımsal Eğitim Merkezinde eğitime katılan öğrencilere tohumlu kalem, doğa kardeşliği logolu bloknot defter ve büyükşehir yayın kitapçığı hediye edilirken katılımcı okulların bahçelerinde ise 20 adet meyve ağacı toprakla buluşturulacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Halil Hatipoğlu da etkinlikle ilgili bilgiler aktardı.

<iframe width="849" height="475" src="https://www.youtube.com/embed/HQrBg0aQI4w" title="ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DOĞA KARDEŞLİĞİ PROJESİ" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin" allowfullscreen></iframe>

 

 

 

Günün Diğer Haberleri