Harita Genel Müdürlüğü, Deprem Bölgesindeki Hava Fotoğrafı Çekimlerini Tamamladı

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve birçok ili etkileyen büyük depremlerin ardından, Harita Genel Müdürlüğü, deprem bölgesindeki güncel durumu izlemek amacıyla havadan fotoğraf çekimlerine devam ediyor.

GÜNCEL - 06-10-2024 17:51

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve birçok ilimizi etkileyen büyük depremlerin ardından, Harita Genel Müdürlüğü, deprem bölgesindeki güncel durumu izlemek amacıyla havadan fotoğraf çekimlerine devam ediyor.

Yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa, Malatya, Diyarbakır ve Elbistan yerleşim merkezlerinin 10 cm yer örnekleme aralığında, deprem bölgesinin tamamının ise 30 cm yer örnekleme aralığında hava fotoğrafları çekimi başarıyla tamamlandı. Bu çalışmalar, bölgede yürütülen hasar tespit ve yeniden inşa süreçlerine büyük katkı sağlamayı hedefliyor.

Harita Genel Müdürlüğü, elde edilen görüntülerle, afet sonrası yapılacak planlama, analiz ve müdahale süreçlerine yönelik detaylı veriler sunarak, yetkililerin hızlı ve doğru kararlar almasına yardımcı oluyor. Deprem bölgesindeki güncel durumun izlenmesine yönelik bu çalışmaların devam edeceği bildirildi.

 

Günün Diğer Haberleri