HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu: Zulme karşı kıyamda olmaya devam edeceğiz!

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Diyarbakır’da on binlerin katıldığı devasa yürüyüşte gerçekleştirdiği konuşmada, “Bir gün mutlaka bu zulüm bitecek ama bizim nerede durduğumuz hep hatırlanacak. Zulme karşı kıyamda olmaya devam edeceğiz.” dedi.

GÜNCEL - 06-10-2024 23:31

İslami STK’lar öncülüğünde on binlerce Diyarbakırlı, “Aksa Tufanı'na Destek Yürüyüşü” gerçekleştirdi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun da katıldığı yürüyüş basın açıklamasının yapılacağı Yenihal Köprülü Kavşağı'na kadar devam etti.

Yenihal Köprülü Kavşağı'nda bir konuşma yapan Yapıcıoğlu, Filistin’deki soykırım karşısında insanlığın tepkisiz ve duyarsız kalmasına vurgu yaparak işgal rejiminin arkasındaki süper güçlere rağmen İslam Birliği karşısında diz çökeceğini ve o günün yakın olduğuna dikkat çekti.

Gazze’de bir yıldır devam eden bir zulüm olduğunu dile getiren Yapıcıoğlu, zülüm devam ettiği müddetçe kıyamda olmaya devam edeceklerini belirterek, “Gazze'ye ölüm yağdı. Gazze'ye zulüm yağdı. Gazze'ye bombalar yağdı. Ama Gazzeli mücahitler, Gazze'nin kadınları, çocukları, yaşlıları direnmekten vazgeçmediler. Geri adım atmadılar. Siyonizm kaybedecek. Siyonizmin zayıflığı ortaya çıktı, vahşeti ortaya çıktı, zalimliği ortaya çıktı ve o zalimlere karşı kin ve öfke gün geçtikçe büyüyor. Evet, biz öfkeliyiz, kızgınız ama ümitsiz değiliz, yılgın değiliz, vazgeçmiş değiliz. Orada zulüm devam ettiği müddetçe bizler de zulme karşı kıyamda olacağız. Oradaki kardeşlerimize destek vermekten geri durmayacağız. Bugün bu desteği burada sunan bütün kardeşlerimi hepsini tebrik ediyorum. Allah sizlerden razı olsun.” dedi.

“7 Ekim Aksa Tufanı bir milat oldu, herkes safını belli etti”

7 Ekim Aksa Tufanı sonrasında herkesin safını belli ettiğini belirten Yapıcıoğlu, “Evet, dünya sessiz dünya istikbarı siyonizmin arkasında. 7 Ekim Aksa Tufanı bir milat oldu. Bir hat, bir hendek oldu. Bir tarafında zalim soykırımcı işgalci vahşiler ve onların aveneleri, öbür tarafta zulme karşı direnenler ve onlara destek açıklamasında bulunanlar, onların arkasında, onların yanında saf tutanlar… Evet, 7 Ekim’den sonra herkes safını belli etti. Buradaki kardeşlerimiz de saflarını belli etmek adına; zulme karşı olduklarını, mazlumun yanında olduklarını, ne olursa olsun mazlumun yanında olmaktan geri durmayacaklarını ilan etmek için buradalar. Ben hem bu etkinliğe katılan bütün kardeşlerimi hem de bunu tertipleyen Sivil Toplum Kuruluşlarını tebrik ediyorum. Allah sizlerden razı olsun.” ifadelerini kullandı.

“Bir gün mutlaka bu zulüm bitecek ama bizim nerede durduğumuz hep hatırlanacak. Zulme karşı kıyamda olmaya devam edeceğiz”

Soykırıma karşı tepkilerin devam etmesi çağrısında bulunan Yapıcıoğlu, “Fakat şunu unutmayalım bir yıl önce geçtiğimiz yılın Ekim, Kasım, Aralık ayında ortaya konan tepkilerden bir müddet sonra sanki millet alışmaya başladı. Bugün bir milat, bir dönüm noktası olsun. Yine 7 Ekim günü ve devamında tepkilerimiz çığ gibi büyüsün ta ki zalimler diz çöksün, zulme destek verenler ürksün ve geri adım atsın. Bir gün mutlaka bu zulüm bitecek ama bizim nerede durduğumuz hep hatırlanacak. Evet, tarihin bu dönüm noktasında zulme sessiz kalanlar da zulme destek verenlerle birlikte bu utancı bir ömür yaşayacaklar. İnşallah biz nerede durduğumu iyi biliyoruz ve biz zulme karşı kıyamda olmaya devam edeceğiz.” dedi.

“Mazlumlar ayağa kalktığı gün zalimler diz çökeceklerdir ve inşallah o gün çok yakındır”

Gazze’nin bombalanmaya başladığı ilk günlerde ‘Zulmü durmazsanız bunlar orada durmayacak’ diye çağrıda bulunduklarını hatırlatan Yapıcıoğlu, “İşte bugün Lübnan’da, yarın Suriye'de daha sonra Irak'ta, İran'da ve burada olacak. Çünkü onların Arz-ı Mev’ud gibi sapıkça düşünceleri var. Bütün bu toprakların kendilerine ait olduğunu, kendilerine vaat edildiğini düşünüyorlar. Bu toprakların üzerinde bulunan herkesi öldürmeyi kafaya koymuşlar. Ama onlar bu planı kurdular. Onların bir hesabı varsa elbette Allah'ın da bir hesabı vardır. Mazlumlar ayağa kalktığı gün zalimler diz çökeceklerdir ve inşallah o gün çok yakındır.” diye belirtti.

“Aksa Tufanı bir milat olacak, uykuda ve gaflette olanları uyandıracak”

Müslümanların birlik olmasıyla siyonizmin zulümlerinin sona erdireceğinin altını çizen Yapıcıoğlu, “Onların gücün kalabalık olmalarından değil. Ellerindeki silahların, bombaların gücünden, çok yıkıcı olmasından değil. Arkalarında Amerika gibi süper güçlerin, büyük orduların durmasından da değil. Onların gücü bizim dağınıklığımızdan, bizim birbirimize düşmemizdendir. İnşallah Aksa Tufanı bir milat olacak uykuda ve gaflette olanları uyandıracak. Ümmeti bir araya topladı, bundan sonra da toplayacak. Bu birlik zulmün de siyonizmin de diğer çeşit zulümlerin de sonunu getirecektir.” dedi.

Program okunan basın açıklaması ve duanın ardından son buldu.

 

Günün Diğer Haberleri