Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Olası Afetlere Karşı Hazırlıklarını Güçlendiriyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) koordinasyonunda düzenlenen Büyükşehir Belediyeleri Afet ve Acil Durum Birimleri Toplantısı'na katılım sağladı.

GÜNCEL - 08-10-2024 17:37

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) koordinasyonunda düzenlenen Büyükşehir Belediyeleri Afet ve Acil Durum Birimleri Toplantısı'na katılım sağladı. Toplantıya, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mithat Can Kutluca, Afet İşleri Daire Başkanı Dr. Yunus Vuran ve ilgili şube müdürleri katıldı.

Toplantıda, büyükşehir belediyelerinin afet yönetiminde oynadığı rol ve sorumluluklar masaya yatırılarak, bu alandaki koordinasyon ve işbirliği süreçlerinin geliştirilmesi hedeflendi. Ayrıca yetki ve sorumluluk alanlarında yapılması gereken faaliyetler üzerinde duruldu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, afet yönetimindeki kabiliyetlerini artırmak ve olası afetlere karşı daha güçlü bir hazırlık sağlamak adına önemli adımlar attıklarını ifade ettiler. Afet risklerinin azaltılması ve acil durumlara daha hızlı müdahale edilebilmesi için belediyenin tüm birimlerinin koordineli bir şekilde çalışması gerektiği vurgulandı.

Şanlıurfa’nın afetlere karşı daha güvenli bir kent haline gelmesi için çalışmaların sürdürüleceği belirtildi.

 

Günün Diğer Haberleri