Viranşehir belediyesi’nden engelli bireyler için panel forum!

Viranşehir Belediyesi, yerel yönetimlerde engelli bireylerin karşılaştığı zorlukları ele almak ve çözüm önerileri sunmak amacıyla “Yerel Yönetimlerde Engelli Politikaları ve Uygulamaları” panel-forumu düzenleyecek. Panele DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da katılacak.

GÜNCEL - 11-10-2024 19:33


Viranşehir Belediyesi tarafından ‘Engelliler için yeni bir yaşam mümkün’ sloganıyla düzenlenecek panelde, engelli bireylerin şehir yaşamında karşılaştığı engellerin giderilmesi için yapılması gerekenler tartışılacak. Yerel yönetimlerin bu alandaki politikalarını güçlendirmeyi ve toplumsal farkındalığı artırmayı amaçlayan panel, 12 Ekim Cumartesi günü saat 12.30 ile 17.00 arasında Viranşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Katılımcılar, engelli bireylerin kentsel alanlara erişimini kolaylaştırmak için atılabilecek pratik adımları ile mevcut düzenlemelerin iyileştirilmesi gereken noktalarını ele alacak.
Viranşehir Belediye Eş Başkanı Bedriye Yorgun, panel-forum öncesinde DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Genel Merkez Engelli Komisyonu Eşsözcüsü Hatice Betül Çelebi’nin katılımıyla Belediye Toplantı Salonunda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Viranşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Vural ve Engelli Komisyonu Üyesi ve İstihdam Uzmanı Sinan OK da katıldı.

Belediye Eş Başkanı Yorgun, engelli bireylerin hakları ve sorunlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, Viranşehir Belediyesi’nin engellilere yönelik gerçekleştirdiği çalışmalardan bahsetti.
Yorgun, engelli politikalarının halkın algısında farklı bir perspektifle ele alınması gerektiğini vurgulayarak, bu amaçla halkın görüş ve önerileri doğrultusunda bir panel forum düzenleyeceklerini duyurdu.
Yorgun, iki temel çalışma yürütüleceğini belirterek, "Birincisi, panel forumun gerçekleştirilmesi; ikincisi ise 'engelli veri analizi' yapmak üzere bir araştırma anketi düzenlememizdir. Mevcut durumumuzu bilmiyorsak, gerçekçi bir planlama yapamayız. Bu anketin temel amacı, mevcut durumu tespit etmek ve doğru analizler yaparak bir plan program oluşturmaktır” dedi.
Anket çalışmaları sürerken, ailelerle birebir sohbetler yaparak gerçek sorunların önceliklerini belirleyeceklerini ifade eden Yorgun, panel forumun bu farkındalık çalışmasının önemli bir parçası olacağını belirtti.
Yorgun, "Viranşehir halkının, engelli bireylerin sayısını tespit etmesini ve onlara ayrımcı bir yaklaşımda bulunmamasını istiyoruz. Eşitlik koşullarını oluşturmalıyız. Viranşehir Belediyesi olarak, engelli bireylerin sorunlarının çözümünde öncülük yapmak istiyoruz ve bu konuda plan ve programların uygulayıcısı olmalıyız" dedi.
Sorunları tanımlayarak toplumun tüm bireyleriyle iş birliği içinde çözüm yolları üretmek gerektiğinin altını çizen Yorgun, düzenleyecekleri panel-foruma halkı davet etti.
DEM Parti Engelliler Komisyonu Eş Sözcüsü Hatice Betül Çelebi de düzenlenecek panel için Viranşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, engelli hakları, engelliler için neler yapılacağı hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Dünya nüfusunun en az yüzde 10’unun engelli olduğunu dile getiren Çelebi, “Toplumumuzun yüzde 10 ile 15’i engelli yurttaşlardan oluşuyor. Engellilerin büyük çoğunluğu evlerinde tecrit içinde yaşıyor. Negatif bir engelli kültüründe yaşıyoruz. Bütün politikalarımızla engellilere yönelik çalışmalarımızı yürütüyoruz” diye ifade etti.
Engelli Komisyonu Üyesi İstihdam Uzmanı Sinan OK ise, panelin katılımının güçlü olması gerektiğini belirterek, engelli aileleri ve tüm halkın bu foruma katılmaya davet etti.
Toplantı, daha sonra basın mensuplarının sorularının cevaplanması ve fikir alışverişinde bulunulması ile sona erdi.

Günün Diğer Haberleri