Tanal: Şanlıurfa'nın Turizm Potansiyeli Yeterince Degerlendirilemiyor

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Şanlıurfa’nın turizm potansiyelinin yeterince değerlendirilemediğini vurguladı.

SİYASET - 14-10-2024 11:26

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Şanlıurfa’nın turizm potansiyelinin yeterince değerlendirilemediğini vurguladı. Tanal, özellikle tarihi ve kültürel alanların tanıtımı konusunda eksikliklerin olduğunu belirterek, belediyeleri ve ilgili kurumları eleştirdi.

Tanal’ın açıklamasında Haliliye ilçesinde bulunan tarihi Germuş Kilisesi’nin konumunu gösteren bir tabelanın dahi olmadığını belirtmesi dikkat çekti. Ayrıca, şehirdeki otobüs duraklarının çevresinin adeta çöplük haline geldiğini ve yolların bozulduğunu ifade etti.

Şehrin temizliği ve altyapısının ihmal edildiğini savunan Tanal, "Şanlıurfa, binlerce yıllık geçmişi ve kültürel zenginliğiyle hak ettiği değeri görmüyor. Belediye, hem temizlik konusunda sınıfta kalmış, hem de şehrimizin tarihi ve kültürel mirasını tanıtmakta yetersiz kalmıştır." dedi.

Mahmut Tanal, Şanlıurfa’nın İstanbul’dan sonra Türkiye’nin tarihi zenginlikler bakımından en önde gelen şehirlerinden biri olduğunu vurgulayarak, daha fazla turist çekilmesi gerektiğini belirtti. "Bu ihmalkarlığı kabul edemeyiz! Şanlıurfa, 'Tarihin sıfır noktası'dır. Turistlerin akın akın geleceği bir Şanlıurfa inşa edelim. Bu durumdan kazanan Şanlıurfa halkı olur." ifadelerini kullandı.

Günün Diğer Haberleri