Ukrayna Kupyansk kentinde zorunlu tahliye kararı aldı

Moskova, 16 Ekim (Hibya) - Harkov bölge askeri yönetimi başkanı Oleg Sinegubov, Salı günü Kupyansk'tan sivillerin zorla tahliye edilmesi kararı alındığını bildirdi.

DÜNYA - 16-10-2024 06:51

Oleg Sinegubov kararı duyururken, "Bugün, savunma konseyi, özellikle Kupyansk şehrinden olmak üzere, Kupyansk yönündeki bazı topluluklardan tüm sivil nüfusun tahliye edilmesine karar verdi. Bunun nedeni, askeri durumun kötüleşmesi, orada ısıtma sorunu, elektrik teminini veya insani yardım sağlamayı yapamamızdır" dedi.

Sinegubov'a göre Kupyansk'a ek olarak, Kondrashevskaya, Kurilovskaya ve Petropavlovskaya topluluklarından da insanlar tahliye edilecek.

Sinegubov, bir gün önce Kupyansk'ta yaklaşık 4 bin kişinin kaldığını bildirmişti.

25 Eylül'de Ukrayna Yeniden Entegrasyon Bakanlığı, Kharkiv bölgesindeki 29 yerleşim yerinden çocukların ve ailelerinin zorunlu tahliyesinin duyurulduğunu bildirdi.

Daha önce Borovsk köy konseyi, kötüleşen güvenlik durumu nedeniyle Kharkiv bölgesindeki 15 köyden zorunlu tahliyenin duyurulduğunu bildirdi. Sinegubov, 25 Mayıs'ta bölgenin sınır bölgelerinden 11 bin'den fazla sakinin tahliye edildiğini bildirdi.

Ukrayna yetkilileri, çeşitli bölgelerde düzenli olarak zorunlu ve zorunlu tahliyeler duyuruyor. Özellikle çocuklar ve yaşlılar Avdiivka'dan başka bölgekere götürüldü, ancak bazı sakinler kategorik olarak ayrılmayı reddetti.

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri