“Şehir Eşleştirme” projesi son buldu

Bornova Belediyesi ve Almanya'nın Heidelberg kentini bir araya getiren Avrupa Birliği destekli “Şehir Eşleştirme” projesi Bornberg, Yaşar Üniversitesi'nde düzenlenen kapanış konferansıyla son buldu.

GÜNDEM - 16-10-2024 10:24

Bornova Belediyesi ve Almanya'nın Heidelberg kentini bir araya getiren AB destekli “Şehir Eşleştirme” projesi Bornberg, Yaşar Üniversitesi'nde düzenlenen kapanış konferansıyla son buldu.

İklim ve çevre temelli eylemler çerçevesinde Türkiye ile Avrupa Birliği yerel yönetimleri arasında diyaloğu geliştirmek ve yerel yönetimlerin kapasitelerini güçlendirmek amacıyla yürütülen projede, iş birlikleri yapıldı. 

Konferans sonunda, Bornova Belediyesi ve Enerji Sanayicileri İş İnsanları Derneği (ENSİA) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Konferansta konuşan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, projeyi Bornova için bir başlangıç olarak değerlendirdi.

İzmir’i yenilenebilir enerjinin başkenti olarak nitelendiren Eşki, “Bornova Belediyesi olarak İzmir'in öncüsü olmayı hedefliyoruz,” dedi. Amerika'nın tüketim geleneğini bir baskı unsuru olarak tüm dünyaya dayattığını belirten Eşki, çevrenin korunması için bütün kentlerin birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı. 

Konferans sonunda, Bornova Belediyesi ve Enerji Sanayicileri İş İnsanları Derneği (ENSİA) arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, enerji alanında düzenlenecek konferanslar, zirveler ve çalıştaylarla sektörün gelişimine katkı sağlanması hedefleniyor. ENSİA Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kalaycı, İzmir’in yenilenebilir enerjinin başkenti olarak öne çıktığını belirterek, “ENSİA olarak İzmir'de hem belediyelerimizin hem de üniversitelerimizin yanında yer alıyoruz” dedi.

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri