Balıkesir Tarım ve Hayvancılık Fuarı yapılacak

“İklime Uygun Tarım Projesi” kapsamında 1-5 Kasım tarihleri arasında Balıkesir Tarım ve Hayvancılık Fuarı düzenlenecek.

YAŞAM - 16-10-2024 15:29

“İklime Uygun Tarım Projesi” kapsamında 1-5 Kasım tarihleri arasında Ali Hikmet Paşa Spor Tesisleri’nde düzenlenecek olan Balıkesir Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın basın lansman toplantısı BASİAD hizmet binasında gerçekleştirildi. Sürdürülebilir tarım politikalarını geliştirmek amacıyla Balıkesir’de ilk defa düzenlenecek olan fuarda tarım ve hayvancılığın geleceği konuşulacak.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BASİAD), Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Balıkesir Ticaret Borsası ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın iş birliğinde Balıkesir’de ilk defa gerçekleşecek olan fuar, kırsalda özellikle genç ve kadın çiftçilerin rekabet edebilirliğini artırmayı hedefliyor.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ortaklaşa finanse ettiği “İklime Uygun Tarım Projesi”nin amaçlarından bahsederek konuşmasına başlayan BASİAD Başkanı Selçuk Savaş, “Proje, kırsal alanların, genç ve kadın çiftçilerin rekabet edebilirliğini ve iklim değişikliğine uyumlu sürdürülebilirliğini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Diğer yandan, FAO 2024 hedefi olan sürdürülebilir ve iklime uygun tarımsal üretim hedefine örnek oluşturması açısından büyük anlam taşımaktadır. Bu amaçla 1-5 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Balıkesir Tarım ve Hayvancılık Fuarı, yüklendiği misyon ve hedefi ile global bir yolculuğun başlangıcı olacaktır" dedi.

Tarım ve hayvancılık adına önemli bir fuar gerçekleşeceğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ferit Gündoğdu, “Düzenleyeceğimiz 2024 Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Balıkesir’de tarım ve hayvancılığın geleceği adına attığımız önemli adımlardan biri. Bu önemli organizasyonu desteklemekten ve paydaşı olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Önümüzdeki süreçte gerçekleştireceğimiz Tarım ve Hayvancılık Fuarı, sektörün temsilcilerini, akademisyenleri ve ziyaretçileri bir araya getirerek bu alandaki iş birliğini ve dayanışmayı pekiştirecektir.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri