2. Uluslararası Digital Film Festival İstanbul için geri sayım başladı

2. Uluslararası Digital Film Festival İstanbul (DFFI), 17-24 Ekim’de ikinci kez sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

GÜNDEM - 16-10-2024 16:49

Bu sene 17-24 Ekim tarihlerinde 2. kez sinemaseverlerle buluşacak olan 2. Uluslararası Digital Film Festival İstanbul  için geri sayım başladı. Yürütücülüğünü New York merkezli Digital Film Academy’nin üstlendiği kısa film festivalinin ana jüri başkanlığını  oyuncu Hale Soygazi üstleniyor. 24 Ekim’de Doğuş Üniversitesi ana partnerliğinde ve Hibya Haber Ajansı'nın medya sponsorluğunda  gerçekleşecek Ödül Töreni’nde ise Ana Jüri Heyetinin belirlediği ödüller sahiplerini bulacak.

Festival, dijitalleşen sinema sektöründe dijital film yapım ve izleme biçimlerini yenilikçi bir bakış açısıyla destekliyor ve dijital kameraya sahip her türlü ekipmanla çekilmiş güçlü hikayeleri ve özgün eserler yaratmayı başarmış tüm kısa filmcileri teşvik ediyor ve yetenekli bağımsız film yapımcılarının çalışmalarını onurlandırmayı ve görünür kılmayı amaçlıyor.

Festival haftası kapsamında İstanbul’da farklı noktalarında 9 ülkeden 22 finalist film ücretsiz olarak seyirciyle buluşacak. 2. DFFI 17-18 Ekim’de yaratıcı endüstrinin buluşma noktası Çekmeköy Belediyesi Crea Center’da gerçekleşecek gösterimler ve söyleşiler ile başlayacak.

23 Ekim’de ise sanat ve kültür alanındaki gelişmelerde öncü rol üstlenme misyonuna sahip ana partner Doğuş Üniversitesi Dudullu Kampüsü’nde gösterimler gerçekleşecek. 24 Ekim’de Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek Ödül Töreni’nde Hibya Haber Ajansı'da festivalin medya sponsorluğunu üstlendi.

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri