Erbakan: Anayasada laikliğin tanımı açık bir şekilde yapılmalı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

GÜNDEM - 16-10-2024 19:35

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Bizim de anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili sorunumuz yok ancak bu üç maddenin içerisindeki laiklik kelimesinin bir izahının, açıklamasının yapılması gereklidir. Geçmişte partilerimiz bu kelime yüzünden kapatıldı.” dedi.

Erbakan, ‘Savunma Sanayi Katkı Fonu’ teklifinin ertelenmesini olumlu bulduklarını ancak bunun yeterli olmayıp hukukla mantıkla izahı olmayan bu teklifin tamamıyla gündemden kaldırılmasını gerektiğini belirtti.

Fatih Erbakan açıklamasında şunları söyledi:

"Zaten uçan kuştan vergi aldıkları yetmiyormuş gibi, ‘Kol saatinden vergi alacağım, Scooter’dan vergi alacağım,  drone’dan vergi alacağım ve  hatta dünyada bir ilk olarak kredi kartı limitinden vergi alacağım…’ Bu nasıl bir mantıktır, nasıl bir anlayıştır anlamak mümkün değil… Bırakın ÖTV’si ödenmiş, KDV’si ödenmiş, harcanmış parayı, harcanmamış limitten bile vergi alınması öngörülmektedir.  Bu durumun hukukla da mantıkla da izahı mümkün değildir… 100 bin TL kredi kartı limitinden 750 lira,  sıfır araç satışından 3 bin lira, 2. el araç satışından 1.500 lira, tapu işlemlerinden 750’şer lira almak ne demektir?  Vatandaş yaptığı harcamanın, aldığı arabanın ÖTV’sini, KDV’sini, MTV’sini, taşınmazların satışında alım-satım vergisini zaten ödemektedir. Savunma sanayiimiz elbette ki desteklensin, elbette ki gelişsin… Buna kimin itirazı olabilir? Ancak siz bu kadar israf yaparken, bu kadar kaynağı imtiyazlı holdinglere aktarırken, KKM’a aktarırken,  yani bir başka deyişle trilyonları çarçur ederken kalkıp da milletin sırtına ilave bir yük yükleyemezsiniz…”

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri