Esenler Sokak Ligi’nin tanıtımı ve kura çekimi gerçekleştirildi

Esenler Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından bu yıl dördüncüsü yapılacak Esenler Sokak Ligi’nin, tanıtımı ve kura çekimi yapıldı.

YAŞAM - 17-10-2024 15:49

Esenler Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından bu yıl dördüncüsü yapılacak Esenler Sokak Ligi, düzenlenen lansmanla start verdi.

Spor camiasının önemli isimlerini bir araya getiren programa Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, siyasi parti temsilcileri, spor dünyasının deneyimli isimleri Ahmet Çakar,  Emre Tilev, Sabri Ugan, Fırat Aydınus, Nazım Türknas, spor spikerleri, köşe yazarları yorumcular, muhabirler ve çok sayıda futbolsever katıldı.

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, programda yaptığı konuşmada Esenler’in genç nüfusa sahip bir ilçe olduğunu belirterek, “İlkokul, ortaokul ve lisede okuyan 120 bin gencimiz var. Bu genç nüfusla şehrin diyalog kurması gerekir. Genç nüfusla şehrin konuşması gerekir. Şehrin bu genç nüfusla buluşması gerekir. Biz bu nedenle Esenler’de gerek kültür, sanat gerek spor alanında çalışmalar yaptık.” dedi.

Şehirlerin yaşayan bir organizma olduğuna değinen Başkan Göksu, “Esenler Sokak Ligi’nin bu yıl dördüncüsünü düzenliyoruz. Sporun dilinde aynı heyecanı yaşamak ve aynı duyguyu paylaşmak var. Bu ligde yüzlerce çocuğumuz top koşturacak. Onlardan zaferle dolu bir lig bekliyoruz. Yolları açık olsun.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Göksu ve spor dünyasının ünlü isimleri fikstür çekimine geçti. 64 takımın kura çekimi gerçekleştirildi. Son 16 takıma kadar eleme usulü yapılacak organizasyon daha sonra lig usulü devam edecek.

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri