Tarım ve Orman İl Müdürü Parlak, Dünya Gıda Günü kapsamında çocuklarla buluştu

Afyonkarahisar, 17 Ekim (Hibya) - Dünya Gıda Günü dolayısıyla Çobanlar İlçesi Kaleköy’de bulunan Kale Şehit Cüneyt Taşyürek İlkokulu ve Kale Ortaokulu’nda 220 öğrenciyle kutlama yapıldı.

YAŞAM - 17-10-2024 16:23

Dünya Gıda Günü dolayısıyla Çobanlar İlçesi Kaleköy’de bulunan Kale Şehit Cüneyt Taşyürek İlkokulu ve Kale Ortaokulu’nda 220 öğrenciyle kutlama yapıldı. Programa İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Parlak, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci ve Müdürlüğümüz personelleri katıldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Tarım ve Orman İl Müdürü Özkan Parlak, şunları söyledi:

"Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak bizde bir farkındalık oluşturmak amacıyla bu okulumuzda etkinlik düzenlendik. Güvenilir gıdaya ulaşılması için Bakanlık ve Sayın Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’ nın direktifleri doğrultusunda İl Müdürlüğümüz nezdinde gıda denetimlerini sürdürdüklerini söyleyerek, tüketicinin de bilinçli olarak gıda alınması ve tüketilmesi konusunda hassasiyet göstermesi gerekmektedir. Gıdaya ilişkin her türlü ihbar ve şikayetlerinizi Türkiye'nin her yerinden Alo 174' ü arayarak çağrı merkezine bildirebilirsiniz. Gıda alışverişlerinde tüketicilerin gıdayla ilgili olumsuzluklarla karşılaşmaması için, gıda satın alırken ve tüketirken dikkat etmeleri gereken hususlar var. Bunlar, gıda etiket ve etiket bilgilerini dikkatle kontrol edilmeli, ambalaj kontrolü yapılmalı, muhafaza şartları kontrol edilmelidir."

Daha sonra program Afyonkarahisar gıda işletmelerince hazırlanan ikramların yapılması ile sona erdi.

Hibya Haber Ajansı
Günün Diğer Haberleri