HDP Milletvekili ASLAN, Cinsel İstismar İddialarını Aile Bakanına Sordu.

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya tarafından cevaplanması istemiyle Meclise soru önergesi verdi.

SİYASET - 24-05-2017 21:13

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya tarafından cevaplanması istemiyle Meclise soru önergesi verdi.

Batman’da son günlerde artan “Cinsel İstismar”  iddialarına ilişkin Batman Barosu’ndan bir açıklama geldi. (Batman Borusunun müdahil olmak dışında istismarla ilgili tespit ettikleri ihmal ve çarpıcı birkaç noktayı öne çıkarman iyi olur)  Batman Barosu, son 6 ayda Batman’da yaşanan 10 cinsel istismar davasına müdahil olduklarını ifade etmiştir Son olarak Batman’da 14 yaşında bir kız çocuğuna yönelik cinsel istismar olayı bir kez daha gündeme gelmiştir. İddialara göre, Batman’da tanınan makam ve mevkii sahibi birçok şahısın da aralarında bulunduğu bir fuhuş şebekesi olduğu ve bu şebekenin kız çocuklarının sistematik olarak istismar ettiği ortaya çıkmıştır. Ancak konu ile ilgili şu ana dek resmi makamlarca herhangi bir açıklama  yapılmamıştır. Batman’da 14 yaşındaki kız çocuğuna yönelik istismar olayıyla ilgili kimlikleri tespit edilen 3 kişinin tutuklandığı ancak mahkemenin gizlilik kararını getirdiği soruşturma dosyasında, istismar şebekesinin kaç kişi olduğu ve kimlerden oluştuğu da öğrenilememiştir. Batman’da 14 yaşındaki kız çocuğunun aylarca sistematik olarak istismar edildiği olayla ilgili, pek çok kişinin olduğu ama ‘kentin tanınan isimlerinden olduğu gerekçesiyle” kefaletle serbest bırakıldığı belirtilmektedir.

 

Bu bağlamda;

 

1.Çocukların cinsel sömürü, istismar vb. olaylara maruz kalmaması için ilgili bakanlıkların yürüttüğü çalışmalar nelerdir?

2.Çocuk cinsel istismarındaki artışların sebepleri nelerdir ?

3.Çocuk Cinsel istismarı sayısındaki artış verilen cezanın az olması mı yoksa suçluların cezalandırılmaması mı, yoksa suçluların hakettiği cezaya çarptırılmaması mıdır ?

4.Batmanda Cinsel İstismarı işleyen şahıs ya da şahıslar neden gizlenmektedir?

5.Batmanda çocuklara Cinsel istismarda bulunanların makam ve mevkilerinden dolayı korunduğuna dair kaygı verici  haberler medyada yer almaktadır.Bunun doğruluk derecesi nedir?

6.Siyasi düşüncede muhalif  olanlara uygulanan resmi ve gayr-i resmi fiziki ve teknik takip , Fuhuş çeteleri ve Çocuklara cinsel istismarda bulunan kişilere ve kurumlara da uygulanıyor mu?

7.Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı il müdürlükleri özellikle çocuklar başta olmak üzere dezavantajlı tüm gruplara yönelik risk haritaları oluşturulmakta mıdır? Oluşturuluyorsa bu haritanın son hali nedir?

8.Cinsel istismara uğrayan çocukların yaşadığı travmatik deneyimleri en az zararla atlatmalarına yönelik olarak hükümetinizin yaptığı/yapacağı çalışmalar nelerdir? Bu konuda çocuğa, aileye verilen psikolojik ve sosyal destek ve çalışmalar nelerdir?

 

Günün Diğer Haberleri