Ceylanpınar'da HDP ve DBP binalarına gece baskını

Urfa Ceylanpınar'da özel harekat polisleri savcı eşliğinde HDP ve DBP ilçe binalarına "silah olduğu" gerekçesiyle gece yarısı baskın düzenledi.

CEYLANPINAR (SEREKANİYE) - 07-11-2015 13:28

Siyasi soykırım baskınlarında yüzlerce yurttaşın gözaltına alındığı, onlarcasının da tutuklandığı Rojava'nın sınır komşusu Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, dün gece yarısı HDP ve DBP ilçe binalarına özel harekat polisleri savcı eşliğinde baskın düzenledi.

 Baskında aynı binada faaliyet yürüten HDP ve DBP ilçe başkanlıklarına ait odalar tek tek aranırken, duvarlarda bulunan afiş, poster ve bayraklarının birçoğuna el konulurken, geri kalanlar yerlere atıldı. Bilgisayarlara ait hard diskler sökülürken, kapalı kapılar kırılarak içeriye girildi.

 

Belediyenin AKP'ye geçmesinin ardından ilçe genelindeki yoğun baskı, gözaltı ve tutuklamalara dikkat çeken HDP İlçe Eşbaşkanı Mehmet Ali Aslan, ilçe binasına "silah arama" gerekçesiyle baskın düzenlediğini ifade etti.

 Yapılan baskına tepki gösteren Aslan, polisin binada hiçbir şey bulamadığını söyleyerek, "Ceylanpınar'da neredeyse her gün evlere baskın yapılıyor ve insanlar gözaltına alınıyor.

 Şu anda bile çarşı merkezi polis tarafından kuşatılmış vaziyette" dedi. (kaynak.diha)

 

 

'da 7 Kasım Cumartesi günü yapılacak Şanlıurfaspor-Yeni Malatyaspor maçı saat 18.30'da başlayacak.

Günün Diğer Haberleri