DP'li Polat: Emekliler geçinemiyor "HAHOO" diyor

Şanlıurfa Emekliler Derneği Başkanı Mehmet Karagöz ve Genel Sekreter Recep Çiçek,Demokrat Parti Şanlıurfa il başkanı Mustafa Polat'ı ziyaret etti.

SİYASET - 05-05-2022 21:52

Demokrat Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Polat, yoksulluk sınırının altında maaşla geçinmeye çalışan emeklilerin sorunlarını dinledi.Polat, 2500 lira aylıkla emeklilerin hiçbir şey yapamadığını ve ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirtti.

EMEKLİ FİGAN EDİYOR İKTİDAR SESİNİ DUYMUYOR:

Bayramın 2.günü Şanlıurfa Emekliler Derneği Başkanı Mehmet Karagöz ve sendika genel sekreteri Recep Çiçek bayramımızı tebrik etmek için bizleri ziyaret ettiler.

Türkiye ' de 4 milyonun üzerinde emeklinin 2 Bin 500 TL maaş geçindiğini belirten Polat,

"En düşük ev kirası Bin 500 TL olmuş.

Emekli bin 500 TL kiraya veriyor.

Geri kalan bin TL' de sadece Ekmek, su ve elektrik parasına yetmiyor.

Peki bu emekli tencereyi nasıl kaynatacak, nasıl giyinecek, nasıl nasıl tedavi olacak hepsi perişan misafirlerine ikram için 1kg şeker,  bir kolanya dahi alacak durumu yok.Yoksulluk sınırı altında maaş alan emekliler "Haho diyor". dedi.

Emeklilere müjde olarak sunulan 2500 TL maaş ile ayın sonunu getiremediğini kaydeden Polat, “Emeklilerin sosyal hayatı bitti, bu maaşla geçinmeleri mümkün değil.  Emekliler, maaşlarının  en azından asgari ücrete sabitlenmesini istiyorlar.” dedi.

Emekliler Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Karagöz ise,"Emekli sendikamıza üye olan bir çok emekli kapıcılık ve inşaat bekçiliği yapıyor,  çocukları , yakınları ve komşularının yardımı ile geçiniyor.

Ülkeyi yönetenler biraz empati yapsınlar kendilerini bizim yerimize koysunlar biz en güzel yıllarımızı Ülkenin ve milletin huzuru ve mutluluğu için harcadık sonumuz böyle mi olacaktı.

Avrupa devletlerinin emeklisi dünya turu yaparken biz kendi ilimizin ilçesinde çalışan oğlumuzun,  kızımızın yanına gidip torunlarımızı ziyaret edemedik. Akaryakıt pahalı olduğu için asgari ücret aldıkları için onlarda bizim bayramımızı kutlamak için gelemediler.

Benim oğlum Ceylanpınar ilçesine git gel  400 TL akaryakıt parası gidecek.

İktidar aylığımıza gerçek zamı yapmamak için enfilasyonunu düşük göstererek maaşımızdan kesiyorlar " diyorlar

Karagöz:"Herşey 2-3 kat arttı"

Bir yılda Şekere % 340 . Zam

Motorine % 280                 "

Benzine    % 270               "

Otogaza   % 230               "

Ayçiçek yağ. % 210           "

Elektiriğe       % 170            "

Ete , süte        % 160           "

Mutfak tüpüne  % 150       "

Ekmeğe, una       % 140     "

Ulaşıma  %:135 Zam yapıldı.Ancak emekli maaşına iyileştirme yapılmadı.Biz emekliler intibak yasasının çıkarılmasını istiyoruz. İnsanca yaşamak istiyoruz. Artık geçinemiyoruz.Emekliler HAHO Diyor. Sesimizi duyun artık."dedi.

Günün Diğer Haberleri