PTT 1. Lig'in 29. haftasında Şanlıurfaspor  evinde Multigroup Alanyaspor ile karşılaşacak.

Şanlıurfa GAP Arena'da saat 19.00'da başlayacak maçı hakem Abdulkadir

Bitigen yönetecek.

Ligde kalma mücadelesi veren sarı-yeşilli ekipte sakatlığı süren Halil Çolak ile kart cezalısı Makhtar bu maçta forma giyemeyecek.

Ligde geride kalan 28 haftada sarı yeşilli ekip 29 puanla 14. sırada, Multigroup Alanyaspor ise 49 puanla 3. sırada bulunuyor.

Sezonun ilk yarısında Alanya'da oynanan maç ev sahibi takımın 4-0 galibiyetiyle sonuçlanmıştı.

İşte Şanlıurfaspor'un yeni teknik direktörü

PTT 1. Lig ekibi Şanlıurfaspor, Erhan Altın'la prensipte anlaştı.

PTT 1. Lig ekiplerinden Şanlıurfaspor, teknik direktör Erhan Altın'la prensip anlaşmasına vardı.

Kulüp başkanı Fethi Şimşek, AA'ya yaptığı anlaşmada, Tugay Kerimoğlu'yla yolların ayrılmasının ardından teknik direktörlük görevi için Erhan Altın'la her konuda anlaştıklarını belirtti.

Deneyimli teknik adamla bir yılı opsiyonlu 1,5 yıllık anlaşmaya vardıklarını kaydeden Şimşek, "Erhan Altın, PTT 1. Lig'i tanıyan tecrübeli bir teknik direktör, başarılı olacağına inanıyorum. Şanlıurfaspor camiasına hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Erhan Altın, son olarak sezon başında Multigroup Alanyaspor'u çalıştırmıştı.

İşte Şanlıurfaspor'un yeni patronu

Şanlıurfaspor'da genel menajerliğe Süha Sidal getirildi.

PTT 1. Lig ekiplerinden Şanlıurfaspor'da kulüp başkanı Fethi Şimşek, takımda genel menajerlik görevine Süha Sidal'ın getirildiğini bildirdi.

Şimşek, genel menajerlik görevi için Süha Sidal'la anlaştıklarını söyledi.

Tugay Kerimoğlu ile yolların ayrılmasının ardından yeni teknik direktör arayışlarının da sürdüğünü belirten Şimşek, şunları kaydetti:

"Takımımız bulunduğu konumu hak etmiyor. Yerimiz Süper Lig ancak bazen futbolda her şey istediğiniz gibi gitmiyor. Takımımızı şu an için genel menajer olarak anlaştığımız Süha Sidal'a emanet ediyoruz. Sidal'ın yönetimimizle birlikte alacağı kararlar doğrultusunda, hoca arayışlarımız devam edecek."

Süha Sidal, daha önce Kasımpaşa Kulübünde futbol şube sorumlusu olarak görev yapmıştı.

1 sezon 4 hoca

Şanlıurfaspor bu sezon 3. kez teknik direktörle yollarını ayırdı

PTT 1. Lig ekiplerinden Şanlıurfaspor'un yollarını ayırdığı Tugay Kerimoğlu, bu sezon takımdan ayrılan 3. teknik direktör oldu.

Sezona Engin Korukır ile başlayan Şanlıurfaspor'da ilk 4 haftada istenilen sonuçlar alınamayınca takımın başına Hüseyin Dağ getirildi.

Sarı-yeşilli takım, Dağ ile inişli çıkışlı bir grafik sergiledi. 12. haftada Multigroup Alanyaspor karşısında alınan 4-0'lık yenilginin ardından Dağ ile de yollar ayrıldı.

Ligin 13. haftasındaki Kayseri Erciyesspor maçı öncesi takımın başına Tugay Kerimoğlu'nun getirilmesi taraftarlar arasında sevinçle karşılandı. İlk yarının son 5 maçında takımıyla sahaya çıkan Kerimoğlu, bu maçlarda sadece 1 galibiyet alarak hayal kırıklığı yaşattı.

Devre arasında Kerimoğlu'nun raporu doğrultusunda birçok oyuncu ile yollarını ayıran ve yerine yeni futbolcular transfer eden Şanlıurfaspor, çalışmalarını Antalya'da sürdürerek ikinci yarı öncesi taraftarlarını umutlandırdı.

Kerimoğlu ile ikinci devrede de istediği sonuçları bir türlü alamayan Şanlıurfaspor, düşme hattından da uzaklaşamadı.

Şanlıurfaspor, Kerimoğlu ile çıktığı 16 maçta 4 galibiyet ve 5 beraberlik alarak sadece 17 puan topladı ve başarısız bir tablo sergiledi.

Son oynanan maçta Alima Yeni Malatyaspor karşısında 2-1 mağlup olan Şanlıurfaspor'da yönetim kurulu, Kerimoğlu ile anlaşarak yollarını ayırma kararı aldı.

Kerimoğlu'nun ayrılmasıyla sarı-yeşilli takımda bu sezondaki 4. teknik direktör arayışları başladı.

Şanlıurfaspor'da küme düşme korkusu

Şanlıurfaspor, küme düşme korkusunu yakından hissetmeye başladı.

PTT 1. Lig'in 28. haftasında deplasmanda Alima Yeni Malatyaspor'a 2-1 yenilen Şanlıurfaspor, küme düşme korkusunu yakından hissetmeye başladı.

 

Bu sezon ligde umduğu başarıyı yakalayamayan Şanlıurfa temsilcisi, son olarak deplasmanda Alima Yeni Malatyaspor'a yenilerek kritik puan kaybı yaşadı.

 

Ligde oynadığı son 4 maçta sadece bir kez kazanan sarı-yeşilli ekip, Malatya temsilcisi karşısında aldığı mağlubiyetle 29 puanda kaldı.

 

Alınan diğer sonuçlarla Şanlıurfaspor'un, ligin alt sıralarındaki rakipleriyle arasındaki puan farkı da azaldı. Haftayı galibiyetle kapatan 1461 Trabzon, puanını 28'e yükselterek düşme hattının hemen üzerinde yer aldı. Denizlispor ise aldığı beraberlikle puanını 26 yaptı ve 16. sıraya çıktı.

 

- Kalan maçları

 

Şanlıurfaspor, sezonun kalan bölümünde yapacağı 6 maçın 4'ünde seyircisi önünde puan arayacak.

 

Sarı-yeşilli ekip, 29. haftada 13 Nisan Çarşamba günü play-off mücadelesi veren Multigroup Alanyaspor ile GAP Arena Stadı'nda karşılaşacak.

 

Ligin 30. haftasında deplasmanda Kayseri Erciyesspor ile karşı karşıya gelecek Şanlıurfaspor, ardından sahasında sırasıyla Kardemir Karabükspor ve Altınordu'yu ağırlayacak.

 

Son deplasman maçına Vartaş Elazığspor karşısında çıkacak sarı-yeşilliler, sezonun son haftasında ise taraftarının önünde Adana Demirspor ile puan mücadelesi yapacak.

 

Alima Yeni MalatyasporPTT 1. LigŞanlıurfaspor

Kaynak:trtspor