Rotterdam Başkonsolosluğu: Erdoğan’a hakaret edeni bize bildirin

Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosluğu Hollanda’daki Türkiye vatandaşlarından e-posta ya da sosyal medya aracılığıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye hakkında hakaret içerikli paylaşımlar yapanları ihbar etmeleri istendi.

1058 kez okundu.
Rotterdam Başkonsolosluğu: Erdoğan’a hakaret edeni bize bildirin Advert

Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosluğu Hollanda’daki Türkiye vatandaşlarından ‘muhbirlik’yapmasını istedi.

Hollanda’daki Türkiye kökenli sivil toplum kuruluşları elektronik posta ile gönderilen e-mailde başkonsolosluk; kuruluşların çalışanları, üyeleri ve onların yakınları ile ilişkide bulundukları vatandaşlara; kendilerine Cumhurbaşkanı, Türkiye ve Türkiye toplumuna yönelik aşağılayıcı, küçük düşürücü, nefret ve hakaret içeren mesajlar ulaşıp ulaşmadığını sordU.

BBC Türkçe’nin haberine göre, eeğer bu yönde e-posta ya da sosyal medya mesajı ulaşmış ise, bunları yazanların isimleri ve kullandıkları ifadelerin 21 Nisan Perşembe günü mesai bitimine kadar başkonsolosluğa iletilmesi istendi.

CHP: Abdulhamit dönemi jurnalciliği

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hollanda Birliği ise Rotterdam Başkonsolosluğu’nun gönderdiği e-postaya ve yaptığı çağrıya tepki gösterdi.

Birlikten yapılan açıklamada, hiçbir insani ve evrensel karşılığı olmayan bu çağrının, Türkiye’yi altından kalkamayacağı bir yükün altına sokacağı belirtildi.

Uygulamanın ‘Abdulhamit dönemi jurnalciliği’ ve ‘Amerikan McCarthy döneminin cadı avı uygulamaları’na benzediği kaydedilen birliğin açıklamasında, “Konsolosluğunuzun halkımızı gurbet ellerde de birbirine düşüreceği aşikar olan bu inisiyatife karşı hem kurumsal, hem de bireysel hukuki tüm haklarımızı kullanacağımızı ve bu konuda duyarlılık yaratacağımızı özellikle belirtmek isteriz” dendi.

Hollanda’da onaylandı

Bu arada Hollanda hükümeti, “dost ülke liderlerine hakareti suç sayan” yasanın iptaline ilişkin öneriyi kabul etti.

Hollanda’da hükümetin büyük ortağı Liberal Sağ Parti (VVD), geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Alman komedyen John Böhmermann hakkında dava açması üzerine, bu yasanın iptali için bir önerge vermişti.imc

Siyaset urfa haber mhp chp akp hdp politika Ortadoğu savaş ölü yaralı mülteci kayıp infaz çocuk siyaset urfa haberler urfagöndemi gaphaberleri ruhanews
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Enflasyonda yol ayrımı
Enflasyonda yol ayrımı
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi