Sınırda gazlı müdahale!

Sanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde Suriye sınırına sıfır noktasında toplanarak Kobani'deki çatışmaları izleyen grubun, tüm uyarılara rağmen dağılmaması üzerine jandarma TOMA ve biber gazıyla müdahale etti.

1660 kez okundu.
Sınırda gazlı müdahale! Advert

 Kobani'deki IŞİD ve YPG arasındaki çatışmalar her geçen gün şiddetlenerek devam ederken Suruç'a bağlı köylere havan topu ve uzun namlulu silah mermilerinin isabet etmesi nedeniyle Şanlıurfa Valiliği köylerin boşaltılması talimatı verdi. Suruç'tan sınıra geçişleri kapatan Jandarma ekipleri ise çevrede yoğun güvenlik önlemi almaya başladı.

 

Kobani'deki IŞİD ve YPG güçleri arasındaki çatışmaları izleyen çok sayıda vatandaş otomobil, kamyonetlerle sınıra sıfır noktada toplanmaya başladı. Jandarma ekipleri bölgenin güvenli olmadığını söyleyerek grubun dağılması yönünde anons yaptı. Dağılmamakta ısrarcı olan grup slogan atmaya başladı. Grubun dağılmaması üzerine Jandarma ekipleri biber gazıyla müdahaleye başladı. Grup ile Jandarma arasındaki gerginlik sırasında bazı kişilerin askeri araçlara taş attığı görüldü. Jandarma'ya ait TOMA'nın da tazyikli suyla müdahaleye başlaması üzerine aracı olanlar araçlarına binerek bölgeden uzaklaşmaya çalıştı. TOMA, Suruç merkezi istikametine 2 kilometre boyunca araç konvoyuna ve yürüyerek kaçanlara tazyikli suyla müdahale ederek bölgeden uzaklaştırdı.

Sınırda gazlı müdahale!
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum