Allavi: Sorunları diyalogla çözün

– Irak Ulusal Koalisyon (Vataniyye) Başkanı İyad Allavi, Peşmerge Güçleri ile Heşdi Şabi milislerinin, Tuzhurmatu’daki sorunları diyalogla çözmesi çağrısında bulundu.

1057 kez okundu.
Allavi: Sorunları diyalogla çözün Advert

Selahaddin’in Tuzhurmatu ilçesinde Peşmerge Güçleri ile Heşdi Şabi milisleri arasında yaşanan çatışmalara ilişkin, İyad Allavi’nin Basın Bürosu’ndan bugün yazılı bir açıklama yapıldı.

 

Açıklamada, “Çatışan tüm taraflardan, Tuzhurmatu’da yaşanan olaylara son verilmesini, sivil halkın can güvenliğinin korunması için diyalog kurulmasını istiyoruz” denildi.

 

İyad Allavi, “IŞiD Iraklılar’ın arasında sorunlar çıkarmaya çalışıyor. IŞİD’e karşı savaşılması gerekiyor. Düşmana fırsat verilmemesi gerekiyor” diye belirtti.

 

Tuzhurmatu çatışmaları

 

23 Nisan akşamı Şii milislerin Tuzhurmatu’da tanınan Kürt genci Goran Gewher’in evine el bombası atması üzerine çatışmalar yaşandı.

 

Çatışmalarda 1’i komutan 6 peşmerge şehit düştü. 4 peşmergenin yaralandığı çatışmalarda, 2 sivil yaşamını yitirdi, 21 sivil de yaralandı.

 

Heşdi Şabi milislerinden ise 40 kişinin öldüğü, 67 kişinin de yaralandığı belirtildi.

 

24 Nisan’da ilçede Şii Heşdi Şabi milisleri ile Peşmerge Güçleri arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle, Kerkük Valisi Necmeddin Kerim ile Şii Bedir Tugayları Komutanı Hadi Amiri’nin de katıldığı bir toplantı düzenlendi.

 

Toplantı sonrasında Hadi Amiri, Tuzhurmatu'da ateşkes ilanı konusunda anlaşma sağlandığını belirtmişti. Ateşkese rağmen ilçede silah sesleri durmuyor.rudaw

Siyaset urfa haber mhp chp akp hdp politika Ortadoğu savaş ölü yaralı mülteci kayıp infaz çocuk siyaset urfa haberler urfagöndemi gaphaberleri ruhanews
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Enflasyonda yol ayrımı
Enflasyonda yol ayrımı
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi