Bir dizi temas ve açılışlarda bulunmak üzere yarın Şanlıurfa'ya gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sadece açılışlar için değil teşkilatların ve belediyelerin durumuna bakmak için de Urfa’da olacak.

Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı artık teşkilatlarda ve belediyelerde işi sıkı tutuyor. Bu yüzden de parti teşkilatlarında ve belediyelerde denetimler artıyor. Yaklaşan genel seçimler öncesinde Erdoğan, özellikle belediyelerin ve teşkilat mensuplarının halkla iç içe olmasını istiyor.

Cumartesi günü Şanlıurfa’da olacak olan Reis’in sadece açılış ve miting için değil aynı zamanda belediyelere bazı brifingler vermesi öngörülüyor. Ancak kentte olan bazı sorunlar nedeniyle bazı belediye başkanlarına sert uyarılar gelebilir.


-İşte Erdoğan’ın kente gelmeden önce üzerinde durması gereken bazı konular:

BELEDİYELERİN HALKA TEPEDEN BAKMASI

Bilindiği üzere kentteki bazı belediyeler vatandaşlarla sadece reklam ve tabela gereği vatandaşla bir araya geliyor. Vatandaşlar ile aralarına bürokrasi çizgisi koyan bazı belediye başkanlarına sokaktan tepkilerde artıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sıklıkla söylediği “vatandaşla iç içe olun” söylemi bazı belediyelerce göz ardı ediliyor.

BELEDİYELERDE İŞE GİTMEDEN MAAŞ ALAN BANKAMATİK MEMURLARI

Kentte şüphesiz en büyük sorunlardan biri de belediyelerde iş gitmeden maaş alan bankamatik memurları… Çoğunu Büyükşehir Belediyesi’nde gördüğümüz bankamatik memurlarından kentteki her belediye de bulabilmek mümkün oluyor. Eskiden bazı kişilerin sadece ismini bildikleri bu bankamatik memurlarını artık sokaktaki küçük çocuk bile biliyor. Yaşanan bu haksız durum karşısında vatandaşların büyük tepki verdiği biliniyor. Özellikle bazı belediye başkanları belediyeleri Ak Parti belediye olmaktan çıkardı ve aile şirketine çevirdi.


STK’LAR…

Yerel yönetimlerde STK’la büyük önem veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kente gelirken, STK’larla görüşmesi bekleniyor. Ancak Şanlıurfa’da sayıları yüzlerle ifade edilen STK’ların çoğu isimden öteye gidemiyor. Kentte birkaç STK hariç hiçbir STK, kentin var olan sorunlarını ne Ankara’ya taşıyor ne de var olan sorunların çözülmesi için çaba gösteriyor. Öyle ki hatta kentte bazı STK’lar asıl görevinden uzaklaşarak siyasete bile oynamaya başladı.

DEDAŞ SORUNU

Kentte büyük yara olan ve bir türlü kabuk bağlamayan sorunların başında DEDAŞ ve elektrik sorunu geliyor. Artık kentte rutinleşen ve özellikle çiftçileri canından bezdiren elektrik kesintileri ile ilgili kentte hala bürokrasi tarafından somut adım atılmadı. Yaşanan bu elektrik kesintilerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletilmesi bekleniyor.

ŞEHİR HASTANESİ

-7 yıl önce temeli atılan Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nin 2023’te bitecek mi?

Türkiye’de birçok şehirde hizmete giren şehir hastanesi, Şanlıurfa’da bir türlü hizmete giremedi.2015 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan Şanlıurfa Şehir Hastanesi ile ilgili 2023 yılında biteceği söylendi. Söz verildiği gibi 2023 yılında bitecek mi?

Ayrıca; İlimiz yatak başına düşen hasta sayısı bakımından oldukça yüksek bir durumdadır Şehir hastanemizin bir an önce faaliyete geçmesi gerekiyor.

YÜKSEK HIZLI TREN


Sorumlu gazetecilik anlayışıyla 2 yıldır yüksek hızlı tren (YHT) projesinde Şanlıurfa'nın çıkarıldığını haberleştirmiş ve o dönemde de gündem oluşturmuştuk.Ancak YHT projesi son durağı Gaziantep olarak açıklanmıştı.

GAP PROJESİ

GAP projesinin hızlandırılması, kanallar ile tarla içi çalışmaların eş zamanlı yapılması gerekiyor. (Şanlıurfa bazında 960.000 hektarlık alanın halen 205.000 hektarı sulanmaktadır.)

DERSLİK SORUNU VE ÖĞRETMEN AÇIĞI

Eğitimde sonlarda olan ilimizin üst sıralara çıkartılabilmesi için Öğretmen ve derslik açığının kapatılması, (6000 öğretmen açığımız var), ataması yapılan öğretmenlerimiz de kiraların yüksek olması nedeniyle en kısa zamanda ilimizi terk etmektedir. Bunun için ucuz konut üretilmesi gerekiyor.

MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİ

Şanlıurfa'dan Ülkemizin birçok yöresine çalışmaya giden, yılın bir çok ayında aileleri ile birlikte göç eden mevsimlik tarım işçilerinin ekonomik ve sosyal sebeplerden dolayı Şanlıurfa'yı terk etmek zorunda kalan mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarının çözümü konusunda bir çalışma olacak mı?