HDP'lilerin dokunulmazlıkları kalktı bile!

ANKARA - HDP'nin hedefte olduğu dokunulmazlık düzenlemesinin görüşülmesine bugün başlanacak. Ancak AKP'liler yasayı beklemeden HDP'lilere dokunmaya başladı.

1732 kez okundu.
HDP'lilerin dokunulmazlıkları kalktı bile! Advert

HDP'yi hedef alan dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliği bugün TBMM Anayasa Komisyonu'nda görüşülecek. Saat 11.00'de başlayacak olan görüşmelerin gergin geçmesi bekleniyor. CHP ve MHP'nin destek verdiği tasarı henüz görüşülmeden ve dokunulmazlıklar kaldırılmadan HDP'liler Meclis'te saldırıya uğradı.

 

Böylece 2 Mart 1994'te dokunulmazlıkları kaldırılan DEP'lilerin polis tarafından apar topar Meclis'ten çıkarılmasına benzer görüntüler dün akşam bu kez AKP milletvekillerinin eliyle yaşandı. 94'te polisin başına bastırarak Meclis'ten alıp götürdüğü ve 10 yıl içeride tutulan Kürt parlamenter dün akşam da AKP'li vekillerin saldırısına uğradı. Saldırı sırasında tıpkı 1994 yılında DYP, ANAP, Refah Partisi, BBP gibi parti milletvekillerini Kürt vekillere yönelik attığı, "PKK dışarı" sloganları dün bir kez daha Meclis'te tekrarladı.

 

Bu durum HDP'lilerin dokunulmazlığı kaldırılmadan kendilerine dokunulduğunu bir kez daha gösterdi. Zaten şimdiye kadar fiili olarak dokunulmazlıkları kabul edilmeyen Kürt milletvekilleri birçok saldırıya uğradı.

2015 Ağustos ayında başlayan saldırılarla birlikte Cizre'ye gitmek isteyen ve aralarında HDP Eş Genel Başkanları ve HDP'li bakanların da bulunduğu gruplar Cizre'ye alınmadığı gibi birçok kez saldırıya uğradı.

 

Yine Temmuz 2012 tarihinde Diyarbakır'da yapılan bir etkinliğe katılan dönemin BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile birlikte Sırrı Süreyya Önder, Emine Ayna, Aysel Tuğluk, Osman Baydemir, Ertuğrul Kürkçü ve Gülten Kışanak gibi vekillere polis saldırarak, biber gazı sıkmıştı. Söz konusu eylemde Pervin Buldan da ayağından aldığı gaz fişeği ile yaralanmıştı.

3 Haziran 2010 tarihinde Habur'a doğru yapılmak istenen bir yürüyüşe katılan Şırnak milletvekilleri Hasip Kaplan ile Sevahir Bayındır polis saldırısına uğradı. Saldırı sonucunda Bayındır ayağından ağır yaralanarak aylarca ayağa kalkamadı.

 

Dün Meclis'te saldırıya uğrayan vekillerden Ferhat Encü de şimdiye kadar özellikle Şırnak ve Hakkari taraflarında defalarca polis saldırısına maruz kaldı.

 

(kaynak:diha)

Urfa haberleri hdp akp chp mhp siyaset savaş yaşam ölüm Ortadoğu kürtistan türkiye spor gap apo pkk demokrasi adalet dünya urfagündem gaphaberleri ruhanews sondakika Şanlıurfa müzik sanat asker
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum