Matematik Seferberliği kapsamında yürüttüğümüz tüm çalışmalarımızda matematiğin soyut bir ders olmaktan çıkarılmasını, günlük yaşam becerilerine uyarlanarak kalıcı ve severek öğrenmenin sağlanmasını ve matematikteki öğrenme yaklaşımını değiştirmeyi amaçlıyoruz. Bizim matematik dersindeki yaklaşımımız, öğrencileri soyut bilgi yığınından kurtarıp o bilgileri hayatta pratik şeylere dönüştürerek kalıcı öğrenmelerini sağlamaktır. Öğrencilerimiz, projeler üretecek, alacakları geri dönütlerle projelerini geliştirecek ve böylece sürekli bir öğrenme sağlanacak.

15c34f38-55e1-4dc3-8d62-b12e174af28b.jpg

21. yüzyıl becerileri denildiğinde de kastedilen budur. Yani bilgi havuzunda boğulmadan öğrencilerimize bilgi okuryazarlığını öğreterek daha çok üretmelerini sağlamak istiyoruz. Matematik Seferberliği sürecinin sadece materyal üretmek, dağıtmak ve etkinlik geliştirmekten ibaret olmadığını, öğretmen eğitimleri, aileleri bilgilendirme faaliyetleri, etkileşimli dijital içerikler, oyunlar ve çizgi film yapımı gibi faaliyetler içerdiğini belirtmek istiyorum. Yeni yaklaşımlarla matematiği sadece yetenekli öğrencilerin üstesinden gelebileceği zorlu bir ders olmaktan çıkararak tüm öğrencilerin keyifle, günlük yaşamla bağdaştırılabildikleri bir ders haline getirilmesini amaçlıyoruz.

620f5950-9fc1-47d8-8e22-6b03d428dd61.jpg

Matematik Çalıştayımızın planlama aşamasında ilimizde görev yapan sınıf öğretmenleri, ilköğretim matematik öğretmenleri ve matematik öğretimi noktasında çalışmalarda bulunan diğer branş öğretmenleri öncelikli olacak şekilde öğretmenlerimizin görüş ve fikirlerini almak amacıyla bir form gönderdik ve formumuzun sonuçlarının il geneli yapılması planlanan AR-GE projeleri için referans alınmasını ve Bakanlığımızın başlatmış olduğu "Matematik Seferberliği"ne katkıda bulunmasını hedefledik.

04c4f5c2-f09d-4292-9bf6-6d0c1e61c447.jpg

Çalıştayımız öncesinde gerçekleştirdiğimiz farkındalık seminerlerimizde Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veli Toptaş, Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yılmaz Mutlu ve Öğretim Görevlisi İhsan Söylemez iki gün boyunca matematiğin dolu dolu olarak konuşulduğu etkinliğimizde öğretmenlerimize bilgi birikim ve deneyimlerini aktardılar. Farkındalık seminerlerinden sonra gerçekleştirilen uzaktan eğitim seminerlerimize ise 6 akademisyenimiz katkıda bulundu.

af27dbe9-ef44-48d9-ba39-045e401b68d6.jpg

Çalıştayımızın ilk gününde yaklaşık 400 öğretmen ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla, “Matematik Seferberliği Tanıtımı”, “Matematik Öğretiminde Teknoloji Kullanımı”, “Çift Odaklı Öğretim ile Matematik Okuryazarlığının Geliştirilmesi” seminerleri ve “Uzun İnce Bir Yol; Matematik” isimli paneller gerçekleşti. İkinci günümüzde ise katılımcı öğretmenlerimiz tarafından sunum ve değerlendirme aşamaları tamamlandı.

1ba46e8a-7ffd-4388-b0bd-6e7e97d16a18.jpg

Yüz yüze gerçekleştirdiğimiz seminerlerimize 700, çevrimiçi yaptığımız seminerlerimize de 1000 öğretmenimiz katılım göstermişti. Matematik Çalıştayımızda ise 400 öğretmenimizle birlikteçalışmamızı daha ileri bir seviyeye taşımış olduk. Elbette çalıştayımız sonucunda çıkan rapor bizler için çok önemli. Raporun matematik öğretiminde ve matematik seferberliği çalışmalarında bizim yol haritamız olacağını belirtmek istiyorum.

b919ab11-4d70-47d8-821f-8ca8dec7d03d.jpg

Bizler İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğretmenlerimizin kendilerini alanlarında geliştirmeleri için her daim yanlarında olacağız. Bunu tüm öğretmenlerimizin bilmesini isterim. Bu düşüncelerle birincisini gerçekleştirdiğimiz Matematik Çalıştayına katılım gösteren değerli öğretmenlerimize ve katılımlarıyla bizleri mutlu eden kıymetli akademisyenlerimize çalıştayımıza sundukları katkılar için teşekkür ediyorum.