1 Mayıs kutlandı

disk istanbul'da, türk-iş çanakkale'de, hak-iş sakarya'da kutladı

976 kez okundu.
1 Mayıs kutlandı Advert

1 mayıs emek ve dayanışma günü sendikalar tarafından farklı illerde kutlandı. disk platformu istanbul'da, türk-iş çanakkale'de, hak-iş de sakarya'da meydanlarda 1 mayıs kutlaması yaptı

 

1 mayıs emek ve dayanışma günü sendikalar tarafından farklı illerde kutlandı, disk istanbul'da, türk-iş Çanakkale’de, hak-iş de Sakarya’da meydanlarda 1 mayıs kutlaması yaptı.

 

İstanbul’da 1 mayıs emek ve dayanışma günü etkinliklerinin yapılacağı bakırköy'deki pazar alanına çıkan yollar trafiğe kapatıldı.

 

trafik polisleri bazı yolları trafiğe kapattı. alan çevresine çok sayıda polis ekibi de konumlandı, toma ve çevik kuvvet ekipleri miting alanına yakın yerlere yerleştirildi.

 

Taksim Meydanı’nda polis ekipleri önlem aldı, taksim'e çıkan sokak ve caddeler bariyerlerle kapatılırken akrep diye tabir edilen zırhlı polis aracı ve toma'lar meydana yerleştirildi.

 

yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı taksim meydanı'nda polis ekipleri vatandaşları taksim meydanı'nı boşaltmaları yönünde uyarılarda bulundu.

 

meydandaki vatandaşlarda bariyerlerden atlayarak alanı boşalttı. polis ekipleri taksim meydanı'nda görevli basın mensuplarının ise görev kartlarına tek tek bakarak içeri aldığı görüldü.

 

32 ilden adapazarı'na gelen işçiler, kutlamaların yapılacağı adapazarı kent meydanı'na gruplar halinde yürüyüşe geçti. miting alanı dev tük bayrağı ve sendika flamalarıyla donatıldı.

 

 hak-iş konfederasyonu genel başkanı mahmut arslan ve sendika üyeleri, yeni cami önünden, etkinliklerin yapılacağı meydana kadar yürüdü.

 

 işçiler, "teröre hayır", "yaşasın 1 mayıs", "ilkeli, onurlu, kararlı sendikacılık", "taşerona hayır", "5620 sayılı kanun kaldırılsın", "insanca üretim insanca yaşam" yazılı dövizler taşıdı.

 

yol boyunca karşılaştığı kadın ve çocuklarla görevli polis memurlarına karanfil veren arslan, bayramlarını kutladı.

 

miting alanına ulaşan işçiler halay çekerken, sakarya büyükşehir belediyesi mehter takımı da alanda konser verdi.

 

türk-iş konfederasyonu tarafından bu yıl çanakkale'de düzenlenen 1 mayıs emek ve dayanışma günü etkinlikleri kapsamında çok sayıda sendika üyesi kente geldi

 

türk-iş konfederasyonu tarafından çanakkale’de yapılan 1 mayıs emek ve dayanışma günü etkinliginde hak iş genel başkanı engin atalat ve bazı yöneticiler işçilere hitap etti

 

şanlıurfa ve adana’da ise gaziantep’te patlamadan dolayı 1 mayıs emek ve dayanışma günü etkinlikleri iptal edildi 

disk istanbul'da türk-iş çanakkale'de hak-iş sakarya'da kutladı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum