Bakanlıktan depremin ilk hasar tespit verileri

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ilk belirlemelerine göre; depremlerden en çok hasar alan ilçeler, Gaziantep’in Nurdağı, Adıyaman ’un Merkez, Maraş’ın Dulkadiroğlu ve Hatay'ın Antakya ilçeleri oldu.

1320 kez okundu.
Bakanlıktan depremin ilk hasar tespit verileri Advert

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Maraş merkezli depremden etkilenen kentlerde hasar tespit çalışmalarına başladı. Bakanlık tarafından, "hasarsız", "az hasarlı", "orta hasarlı", "ağır hasarlı", "acil yıkılacak" ve "yıkık" binalar şeklinde sıralanan binalar illere göre açıklandı.

MARAŞ

Buna göre, 7,7'lik depremin merkez üssü Maraş’ın Pazarcık ilçesinde incelenen bina sayısı 4 bin 31, acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık bina sayısı bin 752, ikinci depremin merkez üssü Elbistan ilçesinde incelenen bina sayısı 2 bin 47, acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık bina sayısı 565 olarak belirlendi. Maraş genelinde incelenen bina sayısı 44 bin 370, acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık bina sayısı ise 8 bin 633 oldu. Dulkadiroğlu ilçesinde 17 bin 638 bina incelendi. Acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık bina sayısı 3 bin 42 olarak açıklandı.

HATAY

Hatay'da il genelinde toplam incelenen bina sayısı 37 bin 813, acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık bina sayısı ise 8 bin 268 olarak açıklandı. Hatay'ın depremden en çok etkilenen ilçesi, inceleme yapılan 5 bin 382 binadan 2 bin 619'u acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık olarak tespit edilen Antakya oldu. Reyhanlı ilçesinde ise incelenen bina sayısı 462, acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık bina sayısı ise 2 olarak belirlendi.

ADIYAMAN

Adıyaman genelinde incelenen bina sayısı 22 bin 876, acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık bina sayısı 5 bin olarak tespit edildi. Adıyaman’ın Merkez ilçesi depremden en çok etkilenen ilçe oldu. İlçede 14 bin 163 bina incelendi, 3 bin 554 bina acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık bina olarak açıklandı. Çelikhan, Gerger ilçelerinde ise acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık binaya rastlanmadı.

GAZİANTEP

Antep’te incelenen bina sayısı 104 bin 824, acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık bina sayısı 10 bin 777 olarak belirlendi. Nurdağı ilçesi depremin en çok yıkıma neden olduğu ilçe olarak kayıtlara geçti. İlçede 10 bin 579 binada hasar tespit incelemesi yapıldı, 4 bin 787 bina acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık olarak tespit edildi.

 ŞANLIURFA

 Urfa’da incelenen bina sayısı 24 bin 324, acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık bina sayısı 338 olarak açıklandı. Haliliye ilçesinde incelenen 12 bin 785 binadan 145'i acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık olarak belirlendi. Urfa’nın Akçakale, Ceylanpınar, Halfeti, Harran, Hilvan, Suruç, Viranşehir ilçelerinde ise acil yıkılacak, ağır hasarlı veya yıkık binaya rastlanmadığı belirtildi.

 DİYARBAKIR

 Diyarbakır’da incelenen bina sayısı 20 bin 90, acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık bina sayısı 434 olarak tespit edildi. Bağlar ilçesi depremde en çok hasar alan ilçe oldu. İlçede incelenen 5 bin 730 binadan 153'ü acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık olarak kayıtlara geçti. Diyarbakır, Bismil, Pîran, Gelê, Hezro, Karaz, Pasûr ve Farqîn’de acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık binaya rastlanmadı.

 OSMANİYE

 Osmaniye'de incelenen bina sayısı 22 bin 841, acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık bina sayısı 1739 oldu. Osmaniye'nin Merkez ilçesinde incelenen 13 bin 667 binadan 1088'inin acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık olarak tespiti yapıldı. Osmaniye'nin depremden en az etkilenen ilçesi ise Sumbas oldu. İlçede incelenen 416 binadan 13'ü acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık olarak belirlendi.

 ADANA

 Adana'da da il genelinde 4 bin 178 binada inceleme yapıldı. Toplam acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık bina sayısı 33 olarak belirlendi. Kentte depremden en çok zarar gören ilçe Çukurova olarak kayıtlara geçti. İlçede 2 bin 875 binada inceleme yapıldı, 30 bina acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık olarak kaydedildi. Adana'nın İmamoğlu, Karaisalı, Kozan, Sarıçam, Yüreğir ilçelerinde ise acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık bina tespit edilmediği aktarıldı.

 MALATYA

 Malatya’da incelenen bina sayısı 20 bin 319, acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık bina sayısı ise 5 bin 578 oldu. Malatya'nın Doğanşehir ilçesi depremde en çok yıkıma uğrayan ilçesi olarak belirlendi. Buna göre ilçede 4 bin 876 bina incelendi, 2 bin 126 bina acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık bina olarak kaydedildi. Malatya ’nin Arapgir, Arguvan, Darende, Doğanyol, Hekimhan, Kale, Kuluncak, Pütürge ilçelerinde ise acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık bina yer almadığı belirtildi.

 KİLİS

 Kilis'te ise 2 bin 81 binada hasar tespiti yapıldı. 447 bina acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık olarak belirlendi. Kilis'te depremin en çok etkilediği yer Merkez ilçesi oldu. Buna göre ilçede 1635 bina incelendi, 200 binada acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık tespiti yapıldı. Kentin depremden en az hasar alan ilçesi ise Musabeyli olarak kayıtlara geçti. İlçede acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık bina sayısı 28 olarak kaydedildi.

Bakanlık, hasar tespit çalışmaları sürdüğünü aktardı.

 

(MA)

 

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum