Tek adam diktatörlüğüne karşı Denizler gibi...

'68 gençlik hareketinin önderleri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, idam edilişlerinin 44. yılında mezarları başında anıldı.

1285 kez okundu.
Tek adam diktatörlüğüne karşı Denizler gibi... Advert

68 gençlik hareketinin önderleri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, idam edilişlerinin 44. yılında mezarları başında anıldı. Karşıyaka Mezarlığı gün boyu ziyaretçi akınına uğradı. İşçisi memuru, genci yaşlısı, kadını erkeği binlerce kişi Denizlerin mezarı başında mücadele andı içti. Yapılan konuşmalarda AKP hükümetinin savaş politikaları ve emperyalizme öfke vardı. Tek adam diktatörlüğü kurmak isteyenlere karşı birlikte mücadele çağrısı yapıldı. Denizlerin ağabeyi ve avukatı, demokrasi ve sosyalizm mücadelesinin koca çınarı Halit Çelenk de bir kez daha üç fidanla birlikte anıldı.

Karşıyaka Mezarlığı her 6 Mayıs’ta olduğu gibi yine Denizleri anmak isteyenlerle doldu. Sabah saatlerinden itibaren Denizlerin mezarları ziyaretçi akınına uğradı. Üç fidanın mezarlarına karanfil ve sigaralar bırakıldı yine.

5 Mayıs 2011'de aramızdan ayrılan Denizlerin, Mahirlerin ve birçok devrimcinin avukatı, demokrasi ve sosyalizm mücadelesinin yılmaz savunucusu Halit Çelenk de ölümünün 5. yıl dönümünde Denizlerle birlikte anıldı. Halit Çelenk’in eşi, Denizlerin “Şekibe ablası” Şekibe Çelenk de her yıl olduğu gibi ellerinde karanfillerle anmadaki yerini aldı. ( kaynak rudaw)

Siyaset urfa haber mhp chp akp hdp politika Ortadoğu savaş ölü yaralı mülteci kayıp infaz çocuk siyaset urfa haberler urfagöndemi gaphaberleri ruhanews
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum