Şanlıurfa dahil 5 ilde elektrik ödemesi desteklemeden kesilecek

Çiftçi kayıt sistemine dahil olan çiftçilere bu yıl dekar başına 11 lira mazot ve gübre destekleme ödemesi yapılacak. Şanlıurfa, mardin, batman, siirt ve şırnak'ta tarımsal sulamada kullanılan elektrik ödemesi destekleden kesilecek

1058 kez okundu.
Şanlıurfa dahil 5 ilde elektrik ödemesi desteklemeden kesilecek  Advert

Bakanlar kurulu'nun "2016 yılında yapılacak tarımsal desteklemelere ilişkin karar"ı resmi gazete'de yayımlandı. Buna göre çiftçilere, bu yıl verilecek tarımsal destekler belirlendi.

 

Çks'ye dahil olan çiftçilere dekar başına 11 lira mazot ve gübre destekleme ödemesi yapılacak. Kilogram başına yapılan fark ödemesi desteği,

 

Organik tarım bilgi sistemine ve gıda, tarım ve hayvancılık bakanlığının ilgili sistemlerine kayıtlı olarak organik arı yetiştiriciliği yapanlara da kovan başına 10 lira destek verilecek.

 

İyi tarım uygulamaları yapan çiftçilere dekar başına meyve, sebze için 50 lira, örtü altı için 150 lira ve süs bitkileri, tıbbi aromatik bitkiler için de 100 lira destekleme ödemesi yapılacak.

 

Bu yıl yüksek kayıplı elektrik dağıtım şirketleri kapsamına giren ve diyarbakır, şanlıurfa, mardin, batman, siirt ve şırnak'ta tarımsal amaçlı sulamada kullanılan elektrik için fark ödemesi desteklemesi yapılacak

 

Çiftçinin alacağı bitkisel üretime destek ödemelerine ödeme zamanında bloke konulacak ve çiftçinin muvafakatı ile elektrik dağıtım şirketine aktarılacak, kalan kısım ise çiftçiye ödenecek.

 

Belirli şartları taşıyan süt üreticilerine bakanlığın belirleyeceği dönemler ve birim fiyatlar üzerinden ödeme yapılabilecek, ayrıca ıslah amaçlı kalite standardına ilave ödeme gerçekleştirilecek.

 

Çoban desteği kapsamında 250 küçükbaş ve üzeri anaç hayvan varlığına sahip işletmelere 5 bin lira ödenecek.

 

Damızlık koyun-keçi yetiştiriciliği yapan, damızlık koyun-keçi yetiştiriciliği birliklerine üye, hayvanları kayıt sistemlerine kayıtlı yetiştiriciler anaç hayvan başına 25 lira ile destek alacak.

 

Hayvan hastalıkları ile mücadele çerçevesinde bakanlıkça belirlenen programlı aşılamalar için uygulayıcılara 75 kuruş ile 1,5 lira arasında değişen miktarlarda ödeme yapılacak.

Tohumculuk sektörünün uluslararası rekabete uygun bir şekilde gelişmesini sağlama noktasında da çks'ye kayıtlı gerçek ve tüzel kişilere de belirli şartlar dahilinde destek verilecek.

 

Ödemelerden haksız yere yararlanmak üzere sahte veya gerçek dışı belge düzenleyenler hakkında cezai, hukuki ve idari işlem yapılabilecek

Siyaset urfa haber mhp chp akp hdp politika Ortadoğu savaş ölü yaralı mülteci kayıp infaz çocuk siyaset urfa haberler urfagöndemi gaphaberleri ruhanews
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum