Şanlıurfa'da vatandaşı isyan ettiren yüksek doğalgaz faturaları meclise taşındı

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Şanlıurfalıları isyan ettiren yüksek doğalgaz faturalarını meclise taşıdı.

2335 kez okundu.
Şanlıurfa'da vatandaşı isyan ettiren yüksek doğalgaz faturaları meclise taşındı Advert

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Şanlıurfalıları isyan ettiren yüksek doğalgaz faturalarını meclise taşıdı.

Faturaların zamlı geldiğini ifade eden Sürücü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e “ Deprem felaketi yaşayan yurttaşlar yaşam mücadelesi verirken gönderilen fahiş fiyatlarla kesilen doğalgaz faturalarına dair bir adım atılacak mıdır? ” diye sordu.

Sürücü önergesinde, ''6 Şubat tarihli Maraş merkezli iki büyük deprem sonrasında depremden etkilenen bölgelerde 3 ay süreyle faturaların erteleneceğine dair açıklama yapılmasına rağmen deprem bölgelerinde fahiş fiyatlarla faturalar gelmeye devam ediyor. Depremzedeler kendilerine fatura gelmeyeceğini düşünürken gelen faturalara bir de fahiş fiyatların eklendiğini görmektedirler. Öyle ki depremden evi zarar gören, eve giremeyen yurttaşlara dahi yüksek faturalar gelmektedir. Şanlıurfa’da bu konuya dair çok fazla şikâyet tarafımıza iletilmektedir. Bu şikayetlerden sadece biri depremin olduğu tarihten bari evine gidemeyen, bir aydır evini kullanmadığı halde kendisine 4.898 lira doğalgaz faturası gelen yurttaş Mehmet Cevher Öztürk’tür. Şanlıurfa, Karaköprü ilçesi Akpıyar mahallesinde ikamet eden Öztürk’e evine girmediği halde 5 bin liraya yakın fatura gelmiştir ve bu durum sadece kendisine özgü değildir. Şanlıurfa’ya doğalgaz hizmeti veren Aksa Doğalgaz şirketi tarafından gönderilen faturalar yurttaşları mağdur etmeye, depremin mağduriyetini katlamaya devam etmektedir.

Bu bağlamda;

1- Depremden etkilenen bölgelere fatura gönderilmeyeceği açıklaması sadece bir açıklamadan mı ibarettir? Bu konuda atılmış somut adımlar nelerdir?

2- Depremden etkilenen bölgelere su, elektrik, doğalgaz hizmeti veren kurum ve kuruluşlara fatura gönderilmemesine dair bir talimat verilmiş midir?

3- Şanlıurfa’da evine giremediği halde hanesine binlerce liralık doğalgaz faturası kesilen yurttaşlar Bakanlığın bilgisi dahilinde midir?

3- Şanlıurfa’da yurttaşların birçoğu bir aydan fazladır evlerine girememesine, birçok hasarlı ev olmasına rağmen neden faturalar gönderilmeye devam etmektedir?

4- Şanlıurfa’da yurttaşlar evlerine giremedikleri halde fahiş fiyatlarla kesilen doğalgaz faturalarına dair bir adım atılacak mıdır?

5- Fatura kesmeye devam eden, kullanılmadığı halde binlerce liralık hizmet faturası kesen sorumlu şirketler hakkında başlatılan bir soruşturma var mıdır? ''ifadelerine yer verdi.

 

# Şanlıurfa'da Vatandaşı isyan ettiren deprem Şanlıurfa haberleri yüksek doğalgaz faturaları Urfa haber Fahiş faturalar meclise taşındı TBMM. meclis doğal gaz Tarafından Şanlıurfa yer Hasarlı SON DAKİKA | dev
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
U16 Kadın Milli Takımı Balkan Şampiyonası'nda sahaya çıkacak
U16 Kadın Milli Takımı Balkan Şampiyonası'nda sahaya çıkacak
İYİ Partili Zorlu'dan Bakan Tekin'e soru önergesi
İYİ Partili Zorlu'dan Bakan Tekin'e soru önergesi