Mart ayı enflasyon değerlendirmesi

TÜİK’in verilerine göre; Mart ayında Tüketici Fiyat endeksinde %2,29’luk artış görülürken, bir önceki yılın aynı ayına göre artış oranı ise baz etkisiyle %55,18’den %50,51’e geriledi.

179 kez okundu.
Mart ayı enflasyon değerlendirmesi Advert

TÜFE

TÜİK’in verilerine göre; Mart ayında Tüketici Fiyat endeksinde %2,29’luk artış görülürken, bir önceki yılın aynı ayına göre artış oranı ise baz etkisiyle %55,18’den %50,51’e geriledi. Aylık bazda en yüksek artış gösteren ana grup; %6,30 ile Eğitim kaleminde olurken, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup olarak %70,73 ile Lokanta ve Oteller kalemi yer aldı.

?

Yİ-ÜFE

Yurt içi ÜFE’ye baktığımızda ise; Mart’ta aylık bazda %0,44 oranında artış görülürken, senelik Yİ-ÜFE Şubat ayındaki %76,61 seviyesinden %62,45’e geriledi. Aylık bazda Gıda Ürünleri %4,64, Fabrikasyon ve Metal Ürünler %4,12 ile endekslerin en fazla arttığı alt sektörler oldu. Buna karşılık düşüşte en büyük katkıyı; %-13,28 ile Elektrik, Gaz Buhar ve İklimlendirme alt sektör grubu yaptı. ?

Kısa Not: TÜFE'de aylık bazda artış serisi 51 aya çıkmasına karşın, geçen yıldan gelen yüksek baz etkisi ile senelik veride gerileme devam ediyor.? Nisan ayındaki %7,25'lik baz etkisinin, önümüzdeki ayda da senelik veriyi aşağıya çekmesini bekliyoruz.

Kaynak Galata Menkul
Hibya Haber Ajansı

Mart ayı enflasyon değerlendirmesi
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum