Aksakal: "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın desteklenmesi yönünde görüşümüzü oluşturduk"

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, açıklamalarda bulundu.

964 kez okundu.
Aksakal: Advert

Aksakal'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Bu sıkıntılı dönemde DSP’nin de bir güç katkısı koymasının önemine vurgu yaparak bizimle yol yürüme arzularını iletmişlerdi. Bu hususu başkanlık kurulumuzda da değerlendirdik. Türkiye’nin de içeresinde bulunduğu coğrafyada küresel emperyalizmin yeni bir yapılanma hevesi içerisinde olduğunu 2002 yılında DSP iktidardan gönderilirken o dönemin ABD elçisi bölgemizde 22 devletin sınırlarını değiştirme niyetlerini açıkça ortaya koyması ve buna karşı çıktığımız için Bülent Ecevit tarafından Irak’ın işgaline karşı çıkıldığı için iktidardan uzaklaştırılmıştık. Türkiye bugün geldiği noktada aynı kritik noktalara taşınmıştır. DSP de bu durumda önemli bir görev üstlenecektir.

DSP’nin 3 kez devleti yönetmiştir. Devlet yönetme tecrübesi vardır. Bu tecrübesini bugün 15 temmuz sonrasında ortaya çıkan manzaralara devleti yok etmeye çalışan küresel sistemin aktörlerine karşı kararlı ve inançlı bir duruş sergileyerek gerek terörle mücadelede, gerek Kıbrıs'ın iki devletli statüsünün bütün dünya tarafından tanınması çalışmalarında, gerek Rusya Ukrayna savaşında Türkiye’nin kararlı ve dirayetli duruşunu sergilemesinde büyük emek sarf etmiş ve bir devlet tecrübesi olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu seçimde desteklenmesi yönünde görüşümüzü oluşturduk.

DSP sayılar üzerinden siyaset yapan bir parti olmadık. Parlamentoda temsil edecek dedikten sonra sayının o manada bir önemi kalmamıştır."

Hibya Haber Ajansı

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı