Bakan Soylu: "Tüm Romanların, Dünya Romanlar Günü'nü kutluyorum"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Birlikte büyüdük. Birlikte gülüp, birlikte ağladık. Bizim male'nin insanları, komşularımız ve tüm Romanların, Dünya Romanlar Günü'nü kutluyorum." dedi.

200 kez okundu.
Bakan Soylu: Advert

Bakan Soylu'nun sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım şöyle:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın riyasetinde;?Roman vatandaşlarımızın taleplerinin aktarılması için 25 ilde Valilik Roman Saha Koordinatörü planlandı. Valilik Roman Saha Koordinatörlerinden 13'ü hali hazırda göreve başlamış olup önümüzdeki bir ay içinde diğer 12 koordinatör de göreve başlamış olacaklar.

Bakanlığımız ile Roman vatandaşlarımız arasında koordinasyon sağlayan 2 İçişleri Bakanlığı Roman Koordinatörü, görevlerine devam ediyor.?Roman çalışmalarında paydaş olan bakanlıkların bakan yardımcısı düzeyinde temsil edileceği ve başkanlığını İçişleri Bakan Yardımcısının yapacağı Roman Koordinasyon İstişare Kurulu ile, İçişleri Bakanlığı bünyesinde kurulan Roman Koordinasyon Merkezi faaliyetlerine başladı.?Ayrıca Roman Koordinasyon Merkezi işlemlerini takip etmek üzere Valilik İI Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüklerinde Roman Masası oluşturuldu.

Roman Koordinasyon Merkezinin görev, çalışma usul ve esaslarını düzenleyen Roman Koordinasyon Merkezi Yönergesi hazırlanarak İçişleri Bakanı onayıyla yürürlüğe girmiş ve 81 il Valiliğine bu konuda yürütecekleri çalışmaların yol haritası belirlendi.?İller İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesinde Genel Müdür Yardımcısının başkanlığını yapacağı Roman Koordinasyon Merkezi Roman vatandaşlarımızın kamu hizmetlerine erişiminin takip ve koordine edildiği bir yapı olarak hayata geçti.?Her yıl Ramazan Ayında valilerimiz ve kaymakamlarımızın katılımıyla iftar programlarının yanı sıra 8 Nisan Romanlar Günü gibi önemli ve özel günlerde Roman vatandaşlarımız ile etkinliklerle bir arada oluyoruz.

İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı başkanlığında Milletvekilleri, Valiler, iller İdaresi Genel Müdürü ve Yardımcısı ile Sivil Toplum Kuruluşları ve Kanaat Önderlerinin katılımıyla 2021-2022 yıllarında Roman vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı illerde (İstanbul, İzmir, Bursa, Tekirdağ, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Bolu, Düzce, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak) toplantılar yapılarak 12 saha ziyareti gerçekleştirildi. Roman Vatandaşlarımızın talep ve isteklerinin büyük çoğunluğu çözüme kavuşturuldu.

2 İçişleri Bakanlığı Roman Koordinatörü ile İller İdaresi Genel Müdürlüğü görevlileri tarafından Roman Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının koordinasyonu konusunda saha ziyaretlerine aralıksız devam ediliyor.?Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan tarafından 21 Ocak 2023'te yayımlanan Roman vatandaşlarımızla ilgili genelgesi kapsamında diğer bakanlıklarımızla birlikte elbirliği ile çalışmaya devam ediyoruz."

Hibya Haber Ajansı

Bakan Soylu: "Tüm Romanların Dünya Romanlar Günü'nü kutluyorum"
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum