Siyasiler, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı andı

DEREN KOCAMANOĞLU-17.04.2023-HİBYA- Siyasiler, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefatının 30. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

189 kez okundu.
Siyasiler, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı andı Advert

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda, “Ülkemizin ilk sivil Cumhurbaşkanı, merhum Turgut Özal’ı rahmetle ve şükranla yad ediyorum. Fikirleriyle yenilikçi, icraatlarıyla atılımcı ve inancıyla yürekli bir lider olarak Milletimizin kalbindeki mümtaz yeri baki kalacaktır. Ruhu şad olsun.” ifadelerine yer verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mesajında şunları kaydetti:

“Demokrasi ve kalkınma mücadelesiyle bu ülkeye ‘çağ atlatan’, Milletimizin gönlünde taht kuran merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ı vefatının sene-i devriyesinde rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz.”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sosyal medya hesabından yayımladığı mesaj şu şekilde:

“Ülkemizin kalkınması ve gelişmesine yaptığı katkılarla milletimizin gönlünde özel bir yeri olan 8’inci Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal’ı vefatının yıl dönümünde rahmetle ve saygıyla anıyorum.”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Twitter’dan yayımladığı mesajda, “Ülkemize kazandırdığı sayısız eser ve hizmetler ile milletimizin gönlünde müstesna bir iz bırakan 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ı vefatının sene-i devriyesinde saygı ve rahmetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın mesajı şöyle:

“Devleti ‘millet için’ bilen, milletin zenginliğini devletin zenginliği için temel addeden, kalkınmayı demokrasinin çarkı kabul eden, çağları yakalayan kişiliği, millet ile devlet arasındaki sınırları kaldıran kimliği ile yalnız anılan değil aranan bir lider Turgut Özal. Rahmetle.”

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, mesajında, “Merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ı vefatının sene-i devriyesinde rahmetle anıyorum.? Ruhu şad, mekanı Cennet olsun.” ifadelerine yer verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın sosyal medya hesabından yayımladığı mesaj şu şekilde:

"Türk siyasi hayatının önemli isimlerinden 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı vefat yıl dönümünde rahmetle anıyorum."

Hibya Haber Ajansı

Siyasiler 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı andı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum