Babacan: “Ülkeyi 5 yıl beraber yönetme iradesini bugünden ortaya koyduk”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan partisinin Ankara İl Başkanlığı’nın düzenlediği iftar programında konuştu.

265 kez okundu.
Babacan: “Ülkeyi 5 yıl beraber yönetme iradesini bugünden ortaya koyduk” Advert

Babacan, cumhurbaşkanlığı seçimlerini referanduma benzeterek, “Önümüzde iki tercih var. Geri kalan her şey teferruat. Cumhurbaşkanlığında şu adaymış, bu adaymış; teferruat. Seçim pusulasında 30 küsur parti varmış; teferruat. Tercih çok açık. İşin özünde bir referanduma gidiyoruz. Açın cumhurbaşkanlığı pusulasını, iki tercih var. Diğer tercihler aslında Sayın Erdoğan’a destek verme tercihleri. Başka bir şey değil” dedi.

“Ülkeyi 5 yıl beraber yönetme iradesini bugünden ortaya koyduk”

Altı partinin sadece seçime kadar beraber olmadığını söyleyen Babacan, “Seçimden sonra 5 yıl boyunca ülkeyi beraber yönetme iradesini bugünden ortaya koyduk. Her şeyi bugünden konuştuk ki ittifak diye başlayıp ihtilafla bitirmeyelim.” ifadelerini kullandı.

“Dürüst insanların cesur olması lazım”

Babacan, daha çok çalışacaklarını ve daha güzelini elde edeceklerini ileri sürerek, “İyi insanların, dürüst insanların korkmaması ve cesur olması lazım ki bu ülke dertlerden kurtulsun. Başka türlüsü mümkün değil. Biz bu niyetle yola çıktık. Çalıştıkça oluyor.” diye konuştu.

“Arkadaşlarımız DEVA Partili olarak seçime giriyor”

“21 ilde 26 adayımızla, güçlü bir şekilde seçime gidiyoruz.” diyen Babacan, şunları kaydetti:

“Adaylarımız, DEVA’lı olduğunu belli eden sapasağlam arkadaşlarımız. DEVA Partili olarak seçime giriyorlar. Hukuken de DEVA Partisi üyesi olarak seçime giriyor. Seçildikleri anda otomatik olarak DEVA Partisi’nin milletvekili olacak.”

“3-4 sene önce 1 aylık maaşınızla alabildiğinizi bugün alamıyorsunuz”

Babacan, sabit gelirli vatandaşların satın alım gücünün düştüğünü dile getirerek, “Hükümet, birkaç göz boyayan projeyle, birkaç temel atmayla seçime giderken bir şeyler yapıyor görüntüsü vermeye çalışıyor. Halbuki herkes biliyor ki 5 yılda geçim şartları çok zorlaştı. Bundan 3-4 sene önce 1 aylık maaşınızla alabildiğiniz pek çok ürünü bugün alamıyorsunuz. Topyekun bir fakirleşme oldu.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Babacan: “Ülkeyi 5 yıl beraber yönetme iradesini bugünden ortaya koyduk”
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum