HDP’li bir kaynak, adının yayımlanmaması kaydıyla dün Rûdaw’a verdiği demeçte, Sarıyıldız ve Öztürk’ün, dokunulmazlıklaın kaldırılması ihtimaline karşı Türkiye’yi terkettiğini söylemişti.

 

HDP Grup başkanvekilleri İdris Baluken ve Çağlar Demirel’in yaptığı yazılı açıklamada “Sarıyıldız ve Hezer, parti grubunun görevlendirmesi üzerine Avrupa ülkelerinde Cizre başta olmak üzere bölgede yaşanan katliamları ve hak ihlallerini dünya kamuoyuyla paylaşmak üzere siyasi çalışmalarını sürdürmektedir” denildi.

 

Açıklamada, “Bizler milletvekillerimize karşı yapılan maksatlı haberlerin hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığını kamuoyunun ve halkımızın bilgisine tekrar sunmak istiyor, demokrasi mücadelemize tüm karanlık odaklara karşı devam edeceğimizi belirtiyoruz” ifadelerine de yer verildi.

 

Sarıyıldız: Londra’dayım

 

DHA’ya konuşan Faysal Sarıyıldız, İngiltere'nin başkenti Londra'da olduğunu, Türkiye'yi terk etmelerinin sözkonusu olmadığını söyledi. Sarıyıldız, şunları söyledi:

 

"Cizre vahşeti ve burada AKP'nin pratiğinden sonra 3 kezdir Avrupa'ya gidip geliyorum. Her seferinde 10-15 gün kalıyorum. 3 gün sonra İngiltere'den İtalya'ya geçeceğim. Orada da 10 günlük önceden ayarlanmış bir programımız var. Tüm programlar bittiğinde ülkeye döneceğim."

 

Hezer: Fransa’dayım

 

Tuğba Hezer de, "HDP olarak yurtdışı programları çerçevesinde buradayız. Program bitince Türkiye'ye döneceğiz” diyerek, şunları ekledi:

 

“Türkiye'de son dönemde yaşanan katliamları yazamayanlar ısrarla bizim kaçtığımızı, Türkiye'yi terkettiğimizi yazıp algı operasyonu oluşturuluyor. Şu anda Fransa'dayım. Cezaevi korktuğumuz bir yer değil, HDP grubunun büyük kısmının bu deneyimi yaşadığını defalarca söyledik. Biz cezaevinden korkmuyoruz. Yine bize yönelik kirli bir kampanya yürütülüyor." (rudaw)