Babacan: “Hedefimiz, kimsenin üstünlük taslamadığı bir ülkedir”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan seçim çalışmaları için gittiği Kocaeli’nin Gebze ilçesinde sanayicilerle bir araya geldikten sonra Çayırova’ya geçerek partisinin ilçe binasının açılışına katıldı.

264 kez okundu.
Babacan: “Hedefimiz, kimsenin üstünlük taslamadığı bir ülkedir” Advert

14 Mayıs seçimlerinin aslında bir referandum olduğunu söyleyen Babacan, seçmenin önündeki sorunun “Otoriterlik mi, demokrasi mi? Tek akıl mı, ortak akıl mı? Keyfilik mi, hukuk mu? Baskı mı, özgürlük mü? Korku mu, umut mu? Öfke mi, sevgi mi? Kriz mi, huzur mu? Yoksulluk mu, zenginlik mi? Kara kış mı, bahar mı?” olduğunu belirtti.

“Hedefimiz, kimsenin üstünlük taslamadığı bir ülkedir”

Babacan,? eskiden AK Parti’ye oy veren ailelerde milyonlarca insanın “Bu seçim elim Erdoğan’a ve AK Parti’ye gitmiyor” dediğini iddia ederek, “Bizim hedefimiz tam demokrasidir. Kimsenin kimseye üstünlük taslamadığı bir ülkedir. Bağıranlardan çağıranlardan çok yorulduk. Emin olun, herkesin kendisini eşit ve onurlu hissettiği bir Türkiye’ye ulaşacağız. Özgür ve zengin bir Türkiye’ye giden tek yol meşru, demokratik siyasetten geçiyor. Kavgadan, gürültüden, şiddetten değil” ifadelerini kullandı.

“Açık ara kazanacağız”

Ellerinde iki pusula olduğu dile getiren Babacan, “Birinci pusulada, Cumhurbaşkanı adayları var. Hep beraber, ortak aday Sayın Kılıçdaroğlu’na ‘evet’ diyeceğiz ve inşallah, açık ara farkla kazanacağız. İkinci pusulada DEVA için CHP logosunun altına evet diyeceğiz ve inşallah orada da açık ara kazanacağız.” dedi.

“Sandıktan ‘demokrasi bayramı’ çıkacak”

Babacan, “18 gün sonra ‘demokrasi bayramımız’ var” ifadesini kullanarak, “18 gün sonra huzurla, mutlulukla, büyük bir coşkuyla, sandıktan ‘demokrasi bayramı’ çıkacak inşallah. Bu bayram; sadece Millet İttifakı’nın bayramı olmayacak. Demokrasi bayramı, 85 milyonunun bayramı olacak. Çünkü bu seçim 7'den 70’e, doğudan batıya, kuzeyden güneye tüm Türkiye kazanacak.” şeklinde konuştu.

“Bu seçimi gençler kazanacak”

Mesleği ne olursa olsun iş arayan gençlerin kazanacağını belirten Babacan, “Bu seçimi evladına harçlık veremeyip, gizli gizli ağlayan analar kazanacak. Pazardan eli boş dönen babalar kazanacak.? Çocuğunu okutamayan işçi arkadaşlarımız, açlıkla sınanan emekliler kazanacak.? Sattığı malı yerine koyamayan, dükkanda karanlıkta oturan esnaf kazanacak. En güzel yılları umutsuzlukla, kaygıyla geçen gençler kazanacak. Gecesini gündüzüne katıp öğrenciler için her türlü fedakarlığı yapan öğretmenler kazanacak.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

?

Babacan: “Hedefimiz kimsenin üstünlük taslamadığı bir ülkedir”
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Enflasyonda yol ayrımı
Enflasyonda yol ayrımı
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi