Yale Üniversitesi Ekonomi 1. sınıf öğrencisi Kenan Pala, koşmaya 5 yaşında başladığını, ortaokul, lise hayatında da koşu sporunu severek sürdürdüğünü belirterek, Avusturya’dan kupa ile dönmek için çalıştığını söyledi.

Pala, geçen yıl Amerika'da yapılan dağ ve kros koşularında ülke ikincisi olduğunu dile getirerek, “10 Haziran 2023 tarihinde Avusturya Stubai Kenti'nde yapılacak Dünya Dağ ve Kros Yarışması Şampiyonası'nda Amerika'yı bir Türk olarak temsil edeceğim için mutluyum. Binlerce kişinin arasından seçildim. İnanılmaz bir onur ve rüyayı ailem, Türkiye için gerçekleştirmenin gururunu yaşıyorum” dedi.

Zonguldak eski Emniyet Müdürü İdris Pala da torunu Kenan Pala ile gurur duyduğunu ifade ederek, ?“Çok mutluyuz. Amerika’ya okumak için giden oğlum Serhat Pala ve gelinimiz Zeynep Ilgaz Pala eğitim hayatından sonra oraya yerleşip çok başarılı oldular. Başarılı iki evlat yetiştirdiler. Evlatlarımın ve torunlarımla onur ve gurur duyuyorum. Madalya ile döneceğine inandığım torunum Kenan’a başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı

?