İmamoğlu: “Biz birbirimizin dermanı, birbirimizin güvencesiyiz”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dr. Dilek İmamoğlu, vatandaşlarla Alanya’da buluştu.

255 kez okundu.
İmamoğlu: “Biz birbirimizin dermanı, birbirimizin güvencesiyiz” Advert

İBB Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Alanya’ya gitti. Alanı ve çevresini hınca hınç dolduran Alanyalılara konuşan İmamoğlu, “Bu milletin içinde öyle güçlü bir kardeşlik hissi var ki, kimse o duyguyu söküp atamaz. Sarıkamış'ta, Çanakkale’de, Dumlupınar'da kucak kucağa yatanları kim ayırabilir? Onların torunlarını hiç kimse ayıramaz. Türkiye, ne çekiyorsa milletin bağrındaki kardeşlik hissini anlamayan siyasetçilerden çekiyor. ‘Ondan, bundan’ diyen kişilerden çekiyor. Yakın zamanda, onlardan birisi, ne yazık ki Adalet Bakanı, bu milleti ayrıştırarak seçim kazanabileceğini zannediyor. İleri-geri konuşuyor. Yüce dinimizi, yüce inancımızı kendi siyasi çıkarlarının bir aracı yapmaktan ar etmiyor. Bakan var, bakan var. Bu neye bakıyor, bilmiyorum: Adalet Bakanı. Şaşıyorum izlerken, şaşıyorum” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in eşlik ettiği İmamoğlu, kendisine sevgi gösterilerinde bulunan Alanyalılara, boynunda yörük poşusu, kafasında yöresel kasketle hitap etti. Alanya’ya ilk kez geldiğini belirten İmamoğlu, “Aslında bugün bir hayalim gerçek oldu. Kitaplarda okuduğum ve çok özendiğim, ‘Ne zaman giderim’ diye düşündüğüm Alanya'da rüyalarım gerçek oldu ama ben böyle bir rüya gerçekliği görmedim. İyi ki varsınız. Muhteşemsiniz” ifadesini kullandı.

Alanyalılara İstanbulluların selamlarını getirdiğini söyleyen İmamoğlu, “13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamını getirdim. İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'in selamını getirdim. Ve benim değerli dostum, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş'ın selamını getirdim. Biz bugün, Millet İttifakı’nın o büyük kadrosuyla, o güzel insanlarıyla aslında buradayız. Sayın Karamollaoğlu'nun, Sayın Davutoğlu'nun, Sayın Babacan'ın, Sayın Uysal'ın selamını getirdim” dedi. “Anadolu gibi bereketli, Türkiye gibi güçlü bir ekibiz” diyen İmamoğlu, “Millet İttifakı, bu ülkenin en büyük, en kapsamlı buluşmasını gerçekleştirdi. Millet İttifakı, tüm renklerini birleştirdi. Çünkü çok önemli bir görevimiz var. Bunun yarattığı güçten korkuya kapılanlar, bizi birbirinden çok farklı olarak eleştirmeye kalkıyorlar. Evet, farklıyız. Türkiye, birbirinden farklı insanların ortak yurdudur. Farklılık, bizim gücümüze güç katar. Farklı olmaktan korkmayız biz. Çünkü biliriz ki, bu ülke hepimizindir. Biliriz ki, biz birbirimizin dermanı, birbirimizin güvencesiyiz” şeklinde konuştu.

“Türkiye, milletin bağrındaki kardeşlik hissini anlamayan siyasetçilerden çekiyor”

Depremlerde ve doğal afetlerde, insanların yardımına koşarken kimsenin farklılığına bakmadıklarını vurgulayan İmamoğlu, “Hiçbirimiz bakmayız, biliyorum. Bu milletin içinde öyle güçlü bir kardeşlik hissi var ki, kimse o duyguyu söküp atamaz. Sarıkamış'ta, Çanakkale’de, Dumlupınar'da kucak kucağa yatanları kim ayırabilir? Onların torunlarını hiç kimse ayıramaz. Türkiye, ne çekiyorsa milletin bağrındaki kardeşlik hissini anlamayan siyasetçilerden çekiyor. ‘Ondan, bundan’ diyen kişilerden çekiyor. Yakın zamanda, onlardan birisi, ne yazık ki Adalet Bakanı, bu milleti ayrıştırarak seçim kazanabileceğini zannediyor. İleri-geri konuşuyor. Yüce dinimizi, yüce inancımızı kendi siyasi çıkarlarının bir aracı yapmaktan ar etmiyor. Bakan var, bakan var. Bu neye bakıyor, bilmiyorum: Adalet Bakanı. Şaşıyorum izlerken, şaşıyorum” ifadelerini kullandı.

?

Hibya Haber Ajansı

?

İmamoğlu: “Biz birbirimizin dermanı birbirimizin güvencesiyiz”
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum