İstanbul’da 29 Mayıs Pazar günü yapılacak olan “Fetih mitingi” için okullar seferber edildi. Milli eğitim müdürlükleri tarafından okullara gönderilen “Gerekli hassasiyetin gösterilmesi” rica edilen resmi yazılarla öğrencilerin, öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin ücretsiz araçlarla mitinge katılmasının sağlanması istendi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği yazı ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı “Büyük Fetih Kutlaması’na” lise ve dengi okullardan, ilkokullardan, anaokullarından, halk eğitim merkezlerinden ve daha pek çok eğitim kurumundan öğrencilerin, öğretmenlerin, okul ve kurum yöneticilerinin katılımının sağlanmasını istedi. İlçe milli eğitim müdürlükleri de İl Milli Eğitim Müdürlüğünün talimatı doğrultusunda okullara yazı gönderdi.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Fetih Mitingi için il genelindeki okullarda adeta seferberlik ilan etti. Okullarda öğrencilere “Yeniden diriliş, yeniden yükseliş” başlıklı broşürler dağıtıldı, okul bahçelerine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın fotoğraflarının yer aldığı dev pankartlar asıldı. Okul yönetimlerine öğrencilerin mitinge katılmasını sağlamak üzere ailelerinden izin alınması için izin belgeleri gönderildi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü emriyle gönderilen yazıda, Yenikapı miting alanında pazar günü saat 17.00’de yapılacak mitinge öğrencilerin taşınması için ücretsiz araç tahsis edileceği de bildirildi. Bazı ilçelerde ise “Fetih Kutlaması”na katılan öğrencilerin pazartesi günü izinli sayılacağı iddia edildi.

HASSASİYET GÖSTERİLMESİ RİCA EDİLDİ!

Örneğin Avcılar Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Engin imzası ile okullara ve eğitim kurumlarına gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi: “İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 25.05.2016 tarih ve 5800910 sayılı yazısı gereği; İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen İstanbul’un fethinin 563. kutlama programı kapsamında 29 Mayıs 2016 tarihinde Yenikapı sahili etkinlik alanında saat:17.00’da Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacakları İstanbul’un fethinin 563. Yılı büyük fetih kutlaması programı düzenlenecektir. Söz konusu programa ilçemiz yöneticileri, okul/kurum yöneticileri, öğretmen ve lise dengi okul öğrencileri davetli olup, katılımın sağlanması için gerekli hassasiyetin gösterilmesinin önemle rica ederim.”(kaynak evrensel)