Kargo sektöründeki yeni teknolojiler PPSE'de tanıtıldı

Posta ve kargo sektörü, yeni bir dönemin eşiğinde… Sektörün dijital dönüşüm ve otonom teknolojiler alanındaki yeni vizyonunu ortaya koyacak inovatif projeler ve ürünler, II. Kargo, Kurye, Lojistik Zirvesi ve Fuarı’nda tanıtıldı.

218 kez okundu.
Kargo sektöründeki yeni teknolojiler PPSE'de tanıtıldı Advert

Kargo ve posta sektörünü geleceğe taşıyacak yenilikçi teknolojiler,?II.?Kargo, Kurye, Lojistik Zirvesi ve Fuarı?(Post & Parcel II. Summit & I. Expo - PPSE)’nda görücüye çıktı.

Türkiye Kargo, Kurye ve Lojistik İşletmecileri Derneği’nin (KARİD) öncülüğünde?Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’nun destekleriyle hayata geçirilen?PPSE, Pullman İstanbul Kongre Merkezi’nde 4-5 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleşti.

Sıfır karbon emisyonuyla paketlerinizi taşıyor

Türkiye’nin ilk elektrikli hizmet araçlarını üreten PILOTCAR, kargo ve lojistik sektörüne yönelik ürettiği P-1000 mini modelinin lansmanını PPSE’de gerçekleştirdi. P-1000 mini, yüksek performans sunan elektrikli çevreci motoru, sınıfına göre geniş yükleme hacmi ve kompakt yapısıyla şehir içinde fosil yakıtlı araçların giremediği yerlerde üstün bir performans sergiliyor. AR-GE çalışmaları sayesinde yüzde 90 yerlilik oranına ulaşılan P-1000, yüzde 100 yerli sermaye ile tamamen PILOTCAR'ın kendi tesislerinde üretiliyor. Tek kişilik olarak tasarlanan araç, dar sokaklara rahatlıkla girebiliyor ve bataryası ile 100-110 km yol kat edebiliyor. Bu sebeple, kargo, kurye firmaları ile pastane, çiçekçi, lokal market ve KOBİ'ler için kullanım kolaylığı ve fiyat avantajı sunuyor. Sınıfına göre uzun menzil avantajı sunan ve filo kullanımı olan firmaların işletme maliyetini düşürmesine yardımcı olan PILOTCAR, global bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Kendi enerjisini üreten akıllı kargo dolapları geliyor

Türkiye’nin??ilk akıllı kargo dolap üreticisi KargoPark PPSE’de güneş enerjisiyle çalışan, sıfır karbon emisyonlu kargo dolabını ilk kez tanıttı. Pin-pad ve mini ekrana sahip olan bu dolap sahip olduğu güneş paneliyle kendi enerjisini üretiyor ve herhangi bir elektrik bağlantısının bulunmadığı noktalara bile kurulabiliyor. Güneş enerjisinin yetmediği günlerde içerisinde bulunan şarj edilebilir pil devreye giriyor. Gün boyu güneş paneli hem dolabın elektrik ihtiyacını karşılıyor hem de pili şarj ediyor. Bu özelliklere sahip Türkiye’deki tek kargo dolabı olan KargoPark Eco, sektörün ihtiyaçlarına farklı boyutlarda tasarlanabiliyor.

7/24 kargo teslimatı mümkün

KargoPark, PPSE’de DropBox modelini de tanıttı. Kullanıcıların e-ticaret iadelerini ve küçük satıcıların da kargo teslimlerini 7/24 yapmalarına imkan veren DropBox dolapları, pazardaki talepler doğrultusunda tasarlandı. QR okuyucu ve Pinhole kamera sisteminin bulunduğu dolaplar, istenilen bölme sayısı ve boyutta tasarlanabiliyor. Kargo şirketlerinin iş yükünü kolaylaştıran DropBox, kullanıcılara da zaman yönetimi imkanı sunuyor.

Hibya Haber Ajansı

Kargo sektöründeki yeni teknolojiler PPSE'de tanıtıldı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum