Kılıçdaroğlu'dan yeni video: "Depremzedelerin Anayasal hakkı"

SÜMEYYE YALÇIN - 06.05.2023 - HİBYA - Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçime 8 gün kala yeni bir video paylaştı.

230 kez okundu.
Kılıçdaroğlu'dan yeni video: Advert

Kılıçdaroğlu, "Depremzedelerin Anayasal Hakkı" notuyla paylaştığı videoda şunları kaydetti:

"Sevgili halkım. Bugün depremzedelere seslenmek istiyorum. Kahramanmaraş merkezli depremlerde afeti felakete dönüştüren Saray'ın simsar ve aracı düzeninin yarattığı ihmaller zinciridir. Depremzedelere seslenmek istiyorum. Kahramanmaraş merkezli depremlerde afeti felakete dönüştüren sarayın simsar ve aracı düzenini yarattığı ihmaller zinciridir, bunu unutmayın. Bu yüzden ailesini akrabalarını sevdiklerini kaybeden on binlerce vatandaşa söyleyeceklerim var. Sakın ola 'CHP gelirse temeli atılan konutlar yapılmaz' diyenlere inanmayın. Yalan söylüyorlar, açıkça yalan. Yapmak zorundayız zaten, anayasa emrediyor. Onlar anayasa falan tanımazlar ama biz devleti kuran partiyiz. Bizde anayasaya uyulur.

Ben anayasanın üstünlüğüne her zaman inandım ve her zaman bağlıyım. Devletin verdiği görevi vazife sayarım. Siz asıl bir yılda deprem bölgesindeki konutları yapacağız diyen saraya inanmayın. Onlar bunu daha önce de söylediler. Bir yılda konut sözü verdikleri Adıyaman'da, Van'da yıllardır konut bekleyen konteynerlerde yaşayan insanlarımız var. Şimdi yine deprem bölgesinde atıkları gelişigüzel temellerle depremzedenin parasını kendi çetelerine çantacılarına ihalecilerine transfer etmeye çalışıyorlar. Ama siz hiç endişe etmeyin.

Anayasaya göre devlet evi yıkılan vatandaşını 20 yıl borca bağlayamaz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, evi yıkılan vatandaşına ücretsiz konut sağlamak zorundadır ve de çok şükür bu güçtedir. Bu devletin depremzedeye konut borcu var, ve onu biz ödeyeceğiz. Depremzedelerimizin evlerini iş yerlerini yeniden inşa edeceğiz. Ve tek kuruş almayacağız. Ondan sonra helalleşeceğiz. Bu kadarla da kalmayacağız yeni inşa edeceğimiz konutlarda kullanılacak tüm malzemeler bölgede üretilecek bunun için yeni fabrikalar kurulacak. Bu yatırımlar için özel teşvikler vereceğiz. Bu fabrikalar daha sonra istihdama ve üretime devam edecek. Sözün özü, siz sarayın yalanlarına iftiralarına inanmayın. Siz de cesur olun ve artık bunların yalanlarını reddedin elinizin tersiyle bu yalancıları itin."

?

Hibya Haber Ajansı

Kılıçdaroğlu'dan yeni video: "Depremzedelerin Anayasal hakkı"
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum