Urfa’da 50 bin kişiye kötü haber

Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürü (DEDAŞ) Murat Karagüzel, Urfa'da tarımsal sulamada kayıp dışı elektrik enerjisinin kayıt altına alınması için başlatılan sayaç takma kampanyasına katılmayan 50 bini aşkın çiftçinin kullandığı elektriğin kesileceğini söyledi.

1146 kez okundu.
Urfa’da 50 bin kişiye kötü haber Advert

DEDAŞ, sadece tarımsal sulamada her yıl 1 milyar 600 milyon lirayı bulan kaçak elektrik kullanımını önleyebilmek için bir kampanya başlattı.

 

Urfa ve Mardin olmak üzere dağıtım bölgesindeki illerde elektrik gücü ile yeraltından çektikleri suyla tarlalarını sulayan 3 bin 500 tarımsal sulama müşterisi, kullandıkları elektriğin ölçülmesi için başvuruda bulunurken, kayıtdışı elektrik kullandığı belirtilen 50 bini aşkın çiftçi ise sayaç taktırmak için başvuruda bulunmadı.

 

Dağıtım bölgelerinde 60 bin çiftçi bulunduğunu belirten DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, sayaç taktırmak için başvuruda bulunmayan 50 bini aşkın çiftçinin elektriğini keseceklerini açıkladı.

 

Karagüzel, çiftçilerin mağdur olmamaları için sayaç takma çağrısında bulunarak şunları söyledi:

 

"Kampanyanın son gününe kadar sadece 3 bin 500 çiftçi müşterilerinin kullandığı elektriğin kayıt altına alınması için sayaç taktırdı. Sayaç taktırmayan çiftçilerin elektriği kesinlikle kesilecektir. Sayaç taktırmayan 20 bin trafo müşterimiz bulunuyor." (Kaynak: DHA)

Urfa haberler kadın çocuk savaş gap ruhanews Şanlıurfa sağlık pkk siyaset hdp akp chp mhp dünya ortadoğu spor Türkiye şanlıurfaspor kürt türk arap İslam ırk din yaşam
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum