Talabani Kobani’de

Haber Merkezi - Irak eski Devlet Başkanı Celal Talabani'nin yeğeni Lahor Şeyh Cengi, Rojava’nın (Suriye Kürdistanı) Kobani kentinde Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim ile görüştü.

1195 kez okundu.
Talabani Kobani’de Advert

Menbic Askeri Meclisi bünyesinde toplanan ve aralarında Türkmen, Arap ve Kürtler’in bulunduğu silahlı güçlerin 1 Haziran'da başlattığı operasyon sürüyor.

 

Savaşçılar, daha önce Süleyman Şah türbesinin bulunduğu Karakozak köyünü de IŞİD'den alarak, Menbic’e çok yaklaştı.

 

 

Menbic – Rakka ve Menbic - Cerablus karayolu control edildiği için buralardan da da yardım alamayan IŞİD'lerin kentte panik içinde olduğu ifade ediliyor.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreteri Talabani’nin yeğeni Lahor Şeyh Cengi başkanlığında bir heyet Kobani'de incelemelerde bulundu.

 

Kobani'nin IŞİD'den geri alınması sırasında çıkan ve 134 gün süren şiddetli çatışmalarda yaşamlarını yitiren YPG'lilerin mezarlarını ziyaret eden, daha sonra PYD Eşbaşkanı Salih Müslim ile biraraya geldi.

 

Lahor Şeyh Cengi, Kürdistan Bölgesi Enformasyon ve Güvenlik Ajansı Sorumlusu olarak görev yapıyor. (Kaynak: DHA, Rûdaw)

Urfa haberleri hdp akp chp mhp siyaset savaş yaşam ölüm Ortadoğu kürtistan türkiye spor gap apo pkk demokrasi adalet dünya urfagündem gaphaberleri ruhanews sondakika Şanlıurfa müzik sanat asker
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum