Geleneksel mahalle iftarları hakkında bilgi veren Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bayol, bu yıl da kurulan iftar sofralarında Ceylanpınarlıları ağırladıklarını söyledi. Her gün farklı bir mahallede vatandaşla iftar edeceklerini belirten Bayol, bu yıl kurulan iftar sofralarına Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kardeş eli uzandığını ifade etti.

Bayol, "Bu yıl iftar sofralarını biz kurduk, verilen iftarların sponsorluğunu ise ilçemizi kardeş belediye ilan eden Ankara Büyükşehir Belediyesi üstlendi. Bir anlamda Ankara'dan Ceylanpınar'a kardeş eli uzanmış oldu."dedi

Günde yaklaşık bin kişiye iftar yemeği verildiğini söyleyen Bayol, "Ceylanpınar Belediyesi olarak iftar programlarını organize ediyoruz. Finansmanını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek yaptı. Bu konuda hiçbir masraftan da kaçınmadı. En güzeli ne ise onu yapalım dedi. Biz de her gün ilçemizin farklı bir mahallesinde iftar sofralarımızı en güzel şekilde organize ediyoruz. Bu vesile ile güzel bir birliktelik meydana geliyor" diye konuştu.

İftar sofrasına iştirak eden Suriyeli misafirler, verilen iftar yemeğinden dolayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e  teşekkür ettiler. Suriyeli misafirler, "Biz muhacir olduk. Bize ensarlık yaptılar. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e, Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'ya şükranlarımızı sunuyoruz." ifadelerini kullandılar.