Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda devir teslim töreni yapıldı

DEREN KOCAMANOĞLU-05.06.2023-HİBYA- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak atanan Alparslan Bayraktar, görevi Fatih Dönmez’den devraldı.

176 kez okundu.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda devir teslim töreni yapıldı Advert

Dönmez’in konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Petrolde birçok yeni keşif gerçekleştirildi. Üretim kapasitemizi neredeyse iki katına çıkarmış olduk.  Hammaddeyi, cevheri çıkarıp satmak yerine katma değerli uç ürünlere çevirerek hem ülke ekonomisine katkı sağlamak hem de ihracattaki değer artışını yakalamak hedefimiz doğrultusunda başta bor ürünleri olmak üzere birçok tesisi hayata geçirdik. Artık bor karbür tesisimiz şu anda üretime geçmiş durumda.  

Madencilikte rekorlarla geçen bir dönem oldu. İhracatımızı 6,5 milyar dolara çıkartmış olduk. Cevherden mücevhere giden bir strateji belirleyerek katma değerli ürünlerin üretimine öncelik vermiş olduk. Saymakla bitmez hiç şüphesiz, son 5 yılda çok büyük işler, çok büyük projeler gerçekleştirdik.

Gönül huzuru içerisinde bayrağı kendisine bugün devrediyorum. O da bilgi ve tecrübesiyle Bakanlığımızı bugün geldiğimiz noktadan çok daha ötesine taşıyacaktır. Buna bütün kalbimle inanıyorum.”

Bakan Bayraktar’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Geçtiğimiz 21 yılda AK Parti iktidarlarında birçok piyasa reformu ile yapısal anlamda enerji ve tabii kaynaklar alanında çok büyük bir dönüşüm gerçekleştirdik. Bir taraftan ülkemizin artan enerji talebini karşılarken diğer taraftan dışa bağımlılığımızı düşürmeye gayret ettik.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu 2053 Net Sıfır Emisyon hedefi doğrultusunda Enerji ve Tabii Kaynaklar alanında daha büyük bir dönüşüm için yeni bir yatırım ve reform hamlesiyle ülkemizin refahına en yüksek katkıyı sağlamak için var gücümüzle sizlerle beraber çalışacağız. İnanıyorum bu sayede bölgesine enerji alanında çok önemli bir aktör olan Türkiye’nin küresel enerji ve maden piyasalarındaki rolünü daha da güçlü hale getireceğiz.”

Hibya Haber Ajansı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda devir teslim töreni yapıldı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum