Kurulduğu günden bu yana ürettiği yalıtım ürünleriyle 650 milyon ton CO₂’in atmosfere salımını önleyen İzocam, 2050 yılına kadar karbon nötr olma hedefiyle seragazı emisyonlarının azaltılması, su tüketimlerinin ve atıksu oluşumlarının sınırlandırılması, alternatif hammadde kaynaklarının üretim süreçlerine adapte edilmesi ve döngüsel ekonomiye katkı sağlayacak birçok projeyi hayata geçirmeye başladı. Taşyünü ve camyünü üretim tesislerinde enerji izleme sistemleri kurarak geri kazanım, verimlilik projeleri uygulayan İzocam, yine enerji kullanım azaltımı hedefiyle tüm tesislerinde aydınlatma tiplerini çevreci uygulamalarla yeniledi. Özellikle fırın üreticileri için tasarladığı iğneli tip camyünü ürünlerindeki geliştirmelerle emisyon seviyelerini de Avrupa standartlarının çok altına indirdi.

Atık yönetimindeki tutumunu tesislerine yansıtan İzocam, tüm tesislerinde “Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi” ile faaliyet gösteriyor. İlk olarak 2021’in Temmuz ayında İzocam Tarsus Tesisi’nin aldığı bu belgeyi, 2022 yılı itibariyle tüm tesisleri almaya hak kazandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen bu belge; tesisde, temel seviyede israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesini veya asgariye indirilmesini, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanmasını ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan bir dizi sürecin tamamlamış olduğunu ifade ediyor.

Dünyamız artık geri dönüştürülebilir atıkları “yedinci doğal kaynak” olarak adlandırıyor. Geri dönüştürülebilir atıklar; hava, su, kömür, petrol, doğal gaz ve minerallerden sonra yedinci doğal kaynak olarak kabul ediliyor. İzocam, ülkemizdeki yasaların zorunlu tutmamasına rağmen, yapımında geri dönüşümlü malzemeler kullanılan, insan sağlığına zarar vermediği ve doğa dostu olduğu kanıtlanmış ürünler üretmeye önem veriyor. Üretiminde yüzde 80’e kadar “yedinci doğal kaynak” olarak adlandırılan geri dönüştürülmüş malzeme kullanan İzocam, en az yüzde 30 oranında geri dönüştürülmüş içeriğe sahip ürünleriyle sürdürülebilirliğe hizmet ederken, üretim artıklarını da tekrar ürün imalatında değerlendiriyor.

İzocam Taşyünü ve Camyünü, üretiminde kullanılan geri dönüştürülmüş malzemeler sayesinde, kullanılan binaların LEED - BREAM ve Ulusal Yeşil Sertifika Sistemimiz olan YeS-TR gibi yeşil bina sertifikaları almalarına olanak sağlıyor.

Çevre dostu malzemeler içeren İzocam camyünü ve taşyünü yalıtım malzemeleri, dünyada en çok bilinen ve en güvenilir ürünler arasında yer alıyor. İzocam, yalıtım sektöründe, deri ve solunum yoluyla vücuda nüfuz eden elyafların vücuttan zararsız bir şekilde atıldığını ispatlayan EUCEB sertifikasına sahip olan ilk kurum olma özelliği taşıyor.

İzocam, Birleşmiş Milletler’in (BM) Sürdürülebilir Kalkınma için belirlediği küresel amaçlara olan katkısını vurgulayacak şekilde, insan sağlığına ve çevreye duyarlılığını da ifade ederek ambalajlarını yeniden tasarlamaya devam ediyor. İzocam, ilk olarak camyünü ve taşyünü ürünlerinin ambalajlarını, insan sağlığına ve çevreye duyarlılığı da ifade edecek şekilde yeniden tasarladı. Yarı şeffaf beyaz olan yeni ambalajlarda daha az boya kullanarak, ambalaj boyları ve kullanılan paketleme miktarları yeniden düzenlenerek çevre dostu bir ambalajlama elde etti. Son olarak İzocam Foamboard’un ambalajlarını da Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma için belirlediği küresel hedeflere olan katkısını vurgulayacak şekilde yenilenerek, çevre dostu bir ambalajlama elde edildi.

“Sürdürülebilir yarınların arkasında İzocam var” mottosuyla dünyayı daha iyi bir yuva haline getirmeyi hedefleyen İzocam, ürünlerinin ve tesislerinin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerinde de çevreyi, atık yönetimini ve geri dönüşümü merkeze alıyor. İzocam, geçen yıl "iyi yaşam"a ve "sürdürülebilir yarınlar"a öncülük etme misyonuyla hareket ederek, yalıtımın geleceğimiz için önemini kamuoyuna daha fazla duyurmak amacıyla önemli bir projeye imza attı. Sailmaster iş birliğiyle rotasını denizlere çevirmeye karar alarak ve İzocam Yelken Takımı’nı kurdu. Geçtiğimiz aylarda da karasal atık kaynaklı deniz kirliliğine dikkat çekmek amacıyla, DenizTemiz Derneği/ TURMEPA ve Aktif Balık Adamlar ekipleri ile iş birliği içinde bir projeye imza atan İzocam, İstanbul Bebek sahilinde gerçekleşen kıyı ve dip temizliği etkinliği kapsamında toplamda 35 kilogram atığı denizden uzaklaştırarak geri dönüşüm tesislerine iletti.

Hibya Haber Ajansı