Çin: "Fransa'yla olan ilişkilere büyük önem veriyoruz"

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Çin’in Fransa’yla olan ilişkilere büyük önem verdiğini belirtti.

208 kez okundu.
Çin: Advert

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Çin’in Fransa’yla olan ilişkilere büyük önem verdiğini belirtti.

Wang Wenbin, olağan basın toplantısında Çin Başbakanı Li Qiang’ın yakında yapacağı Fransa ziyareti hakkında bilgi verdi.

Son yıllarda, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ortak önderliğinde, ikili ilişkilerde olumlu gelişme eğiliminin sürdürüldüğünü hatırlatan Wang, “Başbakan Li Qiang’nın, göreve başladıktan sonraki ilk yurtdışı ziyaret planına Fransa’nın dahil edilmesi, Çin’in Fransa’yla olan ilişkilere verdiği büyük önemi yansıtmaktadır. Başbakanın son ziyareti, temas ve eşgüdümü güçlendirmeyi, ikili kapsamlı stratejik ortaklık ilişkisini sürekli ileriye taşımayı ve Çin-Avrupa ilişkisinin sağlıklı ve istikrarlı gelişmesine yeni katkılarda bulunmayı amaçlıyor. Başbakan Li Qiang ziyareti sırasında, iki ülke liderleri arasında varılan fikir birliklerinin yerine getirilmesine ve önümüzdeki yıl Çin ile Fransa arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 60. yıldönümüne odaklanarak, iki ülke arasında her alanı kapsayan iletişim ve işbirliğinin kapsamlı biçimde derinleştirilmesi üzerinde Fransa tarafıyla görüş alışverişinde bulunacak. Li Qiang ayrıca, iki ülkenin iş dünyasından şahsiyetlerle geniş bir şekilde temaslarda bulunacak. Bunların salgın sonrası Çin ile Fransa arasındaki işbirliğine yeni dinamizm sağlayacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Li Qiang’ın ziyaretinin önemli bir gündeminin, Macron’un inisiyatifiyle düzenlenecek Yeni Küresel Finansman Sözleşmesi Zirvesi’ne katılması olduğunu dile getiren Sözcü, “Günümüz dünyasında, tüm ülkeler birbirine bağlanıyor. Sürekli ortaya çıkan sınamaları göğüslemek için, tüm tarafların güçlerini birleştirmesi gerekir. Çin ve Fransa, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin daimi üyeleri ve sorumlu büyük ülkeler olarak, çok taraflılığı savunma ve küresel tehditleri göğüslemek için uluslararası işbirliğini hızlandırmada önemli rol oynamalıdır. Çin, başta Fransa olmak üzere tüm taraflarla beraber, küresel kalkınmanın daha adil ve sürdürülebilir biçimde ilerlemesini sağlamak için olumlu katkılarda bulunmak istiyor.”dedi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

Çin: "Fransa'yla olan ilişkilere büyük önem veriyoruz"
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Enflasyonda yol ayrımı
Enflasyonda yol ayrımı
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi