Mutabakat kapalı kapılar arkasında imzalandı

ANKARA - Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesini içeren mutabakat metni, kapalı kapılar arkasında imzalandı. Anlaşmayı, Türkiye adına Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, İsrail adına ise Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Dore Gold imzaladı.

1242 kez okundu.
Mutabakat kapalı kapılar arkasında imzalandı Advert

Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleşmesine ilişkin mutabakat anlaşması Dışişleri Bakanlığı müsteşarı tarafından bakanlıkta imzalandı. Reuters'in haberine göre, önceki gün yapılan açıklamada mutabakat metninin bugün saat 11.00'de Feridun Sinirlioğlu ve Dore Gold tarafından imzalanacağı açıklanmıştı.

 

Başbakan Binali Yıldırım, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile eş zamanlı olarak düzenlediği basın toplantısında İsrail'le mutabakat metninin parafe edildiğini açıklayarak, "Dün itibariyle bir mutabakat metni iki tarafça uzlaşıldı. Kararlaştırıldı ve parafe edildi. Böylece ilişkilerin normale döndürülmesiyle ilgili süreç başlamış oldu. Bu mutabakat metni yarın Dışişleri Müsteşarımız Türkiye tarafından ve İsrail tarafından muhatabı ile imzalanacak. Bu imzadan sonra onay süreçleri var. İsrail'de onay kabinede, biz de ise Meclis'te tamamlanmış olacak. Akabinde de en kısa sürede karşılıklı büyükelçilikler faal hale getirilecek ve büyükelçilerin ataması yapılmış olacak" ifadelerini kullanmıştı.

 

(diha)

 

israil türkiye anlaşma
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum